Studentliv

Published on October 5th, 2014 | by Helle Malene Bendiksen

0

BERGENSGUIDE FOR STUDENTER

Bergen er landets nest største by med rundt 270.000 innbyggere, hvor nesten 30.000 av disse er studenter fordelt på UiB, NHH, HiB og BI. Til tross for regnværet i Bergen, omtales byen som en av landets beste studentbyer.

Bergen har mye å by på med attraksjoner og opplevelser for en hver smak, byfjell, et relativt lite sentrum med mange mennesker og god atmosfære, gode transportmuligheter – og hele tiden noe som skjer! Får du besøk av enten venner eller familie i høst? Det er ikke alltid like lett å planlegge slik at en får mest mulig ut av helgen. Her er en liten guide med forslag til hva du og dine nærmeste kan finne på når de kommer på besøk til Bergen.

Foreldre på besøk
Som student blir du tvunget til å tenke i litt nye baner når foreldre kommer på besøk. Det man normalt gjør i helgene blir kanskje litt for livlig for generasjonen over oss. Det betyr likevel ikke at helgen trenger å være kjedelig!

FREDAG
Konsert eller forestilling: Bergen har et rikt kulturliv hvor det stadig holdes konserter, teater og forestillinger i blant annet Grieghallen, på Den Nationale Scene, på Ole Bulls Scene og på USF Verftet. Søk på nettet om hva som skjer og du vil garantert finne noe som passer for både deg og for de litt eldre!
Dråpen Vinbar: Det er ingenting som sier at du kan ikke kan ”dra ut” med foreldrene dine. Man må bare finne rett type sted, hvor det gjerne er litt rolige omgivelser og hvor det er mulig å snakke sammen. Dråpen Vinbar er et slikt sted, og ligger i Vaskerelvsmauet midt i sentrum. Mye god vin og veldig koselig stemning!

LØRDAG
Morgenkaffe på Starbucks: Start dagen med en kaffe fra Starbucks! Den populære kaffebaren finner du både nede på Bryggen og i Neumanns Gate.
Sightseeing Bergen: Hvis foreldrene dine ikke har vært i byen tidligere, er det mye fint å vise dem. Bryggen, Fisketorget, Akvariet, Nordnesparken og den obligatoriske turen med Fløybanen. Oppe på Fløyen er det både kafè og fin utsikt over hele byen.
Byfjordscruise med ”White Lady”: En tur på sjøen med ”White Lady” er perfekt for de som vil se mer av Bergen by. Båten går fra Zachariasbryggen og tilbyr en tur i byhavnen på en time hvor du får se bl.a. Festningen, Gamlebyen og Akvariet fra sjøen, eller en tur på fire timer som går inn Osterfjorden hvor du får oppleve trange fjordarmer og mektige fjell.
Shoppingtur til IKEA: Med foreldre på besøk er det et sjakktrekk å reise til IKEA! Kanskje du får sponset noe du trenger til leiligheten din? Det går gratisbusser hver hele time på lørdager fra Busstasjonen.
God middag på kvelden: Som student er det ofte saldoen på kortet som bestemmer middagsvalget i stedet for magen. Benytt sjansen til å få påspandert en bedre middag ved å ta foreldrene dine med på en god restaurant. I sentrum er det noe for en hver smak; Big Horn Steak House, Bølgen og Moi, Zupperia, China Palace, TGI Friday’s, Bryggeloftet, Pingvinen, Nama Sushi & Noodles, Egon og mange flere. Bon appètit!

SØNDAG
Frokost på hotellet: Foreldre overnatter gjerne på hotell på grunn av liten plass i studentleiligheter. For rundt en hundrelapp kan du få med deg en deilig frokostbuffèt på hotellet sammen med foreldrene dine.
Formiddag på museum: Det er mange historiske attraksjoner i Bergen. Du kan for eksempel besøke Bergen Sjøfartsmuseum som ligger på Nygårdshøyden, Damsgård Hovedgård i Laksevåg som anses som byens fineste lyststed, og Gamlehaugen på Paradis som er den slottslignende offisielle kongeboligen i Bergen med et utrolig parkområde rundt.

Henry Lie, Gamlehaugen 2007

Foto: Henry Lie, Gamlehaugen 2007

Venner på besøk
En helg med venner på besøk betyr som regel noen travle dager hvor du heller er sliten på søndagen i stedet for å ha ladet opp energi til en ny skoleuke. Det er slik det skal være når en er student, og det er bare et godt tegn på at helgen har vært gøy!

 

Foto: Helle Bendiksen

Foto: Helle Bendiksen

FREDAG
Middag på Matbørs en: Matbørsen er et relativt nytt konsept som ligger nede ved torget og har et veldig fint og åpent lokale. Du kan bestille fra menyen til flere forskjellige gode restauranter, hvor de tilbyr blant annet sushi, tapas, burgere, salater og gode desserter.
Kinokveld: Bergen Kino er godt oppdatert på nye filmer og kjører mange forestillinger til langt ut på kvelden. Bestill gjerne på nettet for gode plasser.
Coctailaften på Biblioteket Bar: Start helgen med en kveld på byens kanskje fineste bar lokalisert øverst i Kjøttbasaren. Det er DJ eller snakkevennlig livemusikk hver helg fra kl 22:00 og på menyen finner du både tapas og gode drinker. Du kan bestille bord på 55 01 18 85, og det er 20 års aldersgrense.

LØRDAG
Frokost på Godt Brød: Bakeriet finner du ved Korskirken eller i Vestre Torggate. De tilbyr gode rundstykker, kaffe, ferskpresset juice og mye annet godt til å starte en lang og kjekk dag på!
Shopping: For de shoppingglade er det mye å velge mellom i Bergen. I sentrum er det flere store kjøpesenter; Galleriet, Xhibition, Sundt, Bergen Storsenter og Kløverhuset. Utenfor byen finner du Åsane Storsenter, IKEA, Vestkanten Storsenter, Oasen og ikke minst Lagunen Storsenter, som er byen største kjøpesenter med over 150 butikker. I tillegg finner du mange små og koselige butikker i områdene rundt Bryggen og i Strandgaten i sentrum.
Aktiv dag på Vannkanten: Vannkanten/Iskanten finner du ute ved Vestkanten Storsenter i Loddefjord. Du kan spille curling på ”Iskanten”, ha det gøy på badelandet ”Vannkanten” eller slappe av med ”Relax” som tilbyr basseng, boblebad og steambad i rolige omgivelser.
Lunsj/middag på Jacob Aal: Jacob Aal ligger øverst i Xhibition og fungerer som både restaurant og utested. De har servering både inne og ute, så dette stedet er perfekt på en solværsdag. Det er alltid mye folk og god stemning.
Ut på byen i Bergen: Som student blir du raskt kjent med utelivet byen har å tilby. Det finnes mangfoldige utesteder, både for de som vil danse og for de som vil ta det litt roligere. Typiske utesteder for studenter er Lille, Tidi, Kvarteret, Kaos, Metro, Luux, Scotsman, Aura, Hektors, Calibar, Cafè Opera og Hulen. For de som vil ta det hakket roligere kan Bocca, Contra, Tonga, Kontoret og Biskopen tilby god stemning og mye godt i baren. Andre gode alternativer er No Stress, Barkollektivet, Garage, Biblioteket og Rick’s. Ta med deg vennene dine ut til musikk og et yrende folkeliv!

SØNDAG
Søndagstur på fjellet: Selv om lørdagen kanskje ble lang, våkner man fort av en forfriskende tur på fjellet. Fløyen, Løvstakken og Ulriken er alle kjekke turer med passelig varighet. Kanskje dere slår til med paragliding ned Ulriken i samme slengen? For de ekstra spreke kan Stoltzekleiven eller en tur over ”Vidden” være tingen. Vidden går fra Fløyen til Ulriken og er omtrent 13 km lang. Husk gode klær, da været i Bergen raskt kan snu om.
Kubb eller grilling i parken: Det er ennå ikke for sent! Hvis det ikke frister med en tur på fjellet kan en tur i parken være et kjekt alternativ. Så lenge det ikke regner, har Bergen mange fine parker hvor en kan spille spill, grille eller bare slappe av. De sentrumsnære parkene er Nordnesparken, Teaterparken, Byparken og Nygårdsparken.

Andre tips

– Hvert år på våren arrangeres 7-fjellsturen / 4-fjellsturen
– Bergen Internasjonale Filmfestival arrangeres 24. september – 1. oktober
– Bergen Internasjonale Musikkfestival arrangeres 23. – 25. oktober
– Pepperkakebyen stilles ut på Torgallmenningen hvert år i desember og gir deg julestemning og kanskje litt inspirasjon til baking i den travle eksamenstida!
– Sjekk ut billettservice.no og bergenlive.no for å få med deg hva som skjer!

En oversikt over konserter dette semesteret

Skjermbilde 2014-10-05 kl. 15.41.46

 

Tags: , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑