Lettlest

Published on October 5th, 2014 | by Merethe Birk Birkeland & Tamara Nørreskov Aasbøe

0

DATING 101

Hei og velkommen til et nytt semester i Bergen by. Ny start, nye studenter og flere muligheter. Kanskje du allerede har fått et øye til noen nye medstudenter eller forbipasserende på festplassen? Våger du å spør ut vedkommende på en date?

Seff burde du det! Hvorfor drar ikke nordmenn oftere på stevnemøter, spør vi. Dersom første møte med en potensiell ikke går etter planen, så er det faktisk ikke verdens undergang. Tro det eller ei. Man må ikke unngå hverandre i evig tid i frykt for awkwardnessen. Le heller av situasjonen i etterkant og lær av dine feil.

I flere romantiske komedier er det som oftest kjærlighet ved første blikk, og gentlemannen gjør det sitt mission å få kvinnen i sitt liv med på et romantisk møte.

Hvorfor er ikke vi studenter like eventyrlige, hvorfor satser vi heller på å møtes på Lille ved neste anledning? Et mønster vi ser gå igjen i Bergen er at vi helst ikke vil på date med noen man ikke vet hvem er fra før. Hvis Anne blir spurt ut av ukjente Per på facebook, blinker creepalert’en, men her er det rom for stalking før en svarer. Blir Anne spurt ut på gaten ville hun sikkert bli utilpass og helt sikkert ikke tatt det seriøst. Dating er fett, og som student i Bergen er det stor fare for å bli utsatt for dette.

Som selverklærte datingeksperter vil vi komme med noen gode og ikke fullt så gode råd.

Er du nervøs og det kribler i magen har vi erfart at å chugge et par glass vin for å drepe sommerfuglene er en sikker vinner. Dette rådet må tas med en klype salt. Alkohol for å roe nervene er alltid greit, og det letter generelt på stemningen. Av erfaring bør en ikke drikke mer enn en flaske vin på tom mage. Så dersom en vil treffes for å faktisk bli kjent og ikke bare for å ”hooke up” er Tidi kanskje ikke stedet å dra. Da kan man gjerne ta turen til Kaos på en tirsdag/torsdag for billig etanol. Men hey, er du heldig vil du bli sett på som sjarmerende full og bedt ut igjen.

Det siste året har uttrykket tinderdate oppstått. For de som ikke er informert om dette, er Tinder en applikasjon hvor man kan finne folk i nærområde. Man velger alder og avstand i desperat søken etter ”ekte kjærlighet”. Man ser bilder og velger ja/nei på vedkommende, dersom begge har valgt ja på hverandre, er det match! Da er det tid for prat på chatten. Noen prater løst og fast her, mens andre tar steget videre for å treffes. Her er det ting man må være obs på. For det første er det en følgeregel at en må alltid gradere personen to hakk under hva bildene tilsier. For det andre er det greit å gjøre seg forstått om hva dette møte gjelder. Er det faktisk en date, et ”hook up” eller et vennskaplig møte hvor noen virkelig har misforstått bruken av Tinder? Og når du er sikker på at du vil treffes, dra ut der dere er blant folk. Man vet aldri hvem folk på nett egentlig er, så det å dra hjem til en av dere for første møte kan være starten på en langvarig reise som ender med stockholmsyndrom. Ps: Eneste unntak er hvis du blir lovt gratis taco, da er det safe!

Så kommer neste og det grueligste problemet. Hva skal man prate om? Alle gjengående tips sier at man skal alltid fortelle litt, men spørre mer. Dette er et råd som er vanskelig å følge etter å ha konsumert x-antall enheter. I nervøsitetens makt snakker man plutselig om livet, hvordan elefanter lever og en hel del med ”visste du at…”. Dette har så langt funket, men vil du følge eksperttipsene så er dette gode samtalemner: fritid og hobbyer, tidligere og fremtidige reiser, fremtidsplaner og hva de ville gjort med alle pengene i verden!

Vil du følge rådene våre, litt smårare men effektive, bør det ultimate spørsmålet være ”Om du skulle skulle hatt et våpen som arm, hvilket våpen skulle det være” slik kan man dømme en person på mange plan.

Hvis man virkelig står fast i grøten og ikke vet hva en skal si, kan en ha noen gode vitser på lur. En god latter forlenger daten? Alle liker å le.

Det er ikke alle som foretrekker å dra på bar/café/restaurant for å sitte rett opp og ned å prate. Da kan man heller gjøre noe, noen mener trening eller å gå tur er en kjekk aktivitet. Men skal vi være seriøse vet at dette ikke skjer. Vi er studenter som går ut med et gjennomsnitt på tre kvelder i uken. Så en perfekt aktivitet hvor man lærer hverandre godt å kjenne er quiz! Det er utallige quizer rundt i byen hver dag i uken. Foretrukket er vel Finnigans Irish pub hvor quizmasteren er australsk med mange gode kommentarer i ermet. Alkohol og konkurranse får virkelig frem den sanne deg og det er samtidig morsomt. Som et ekstra pluss for å dra på quizdate er å se om intelligensnivået er tilstrekkelig. Intellekt er sexy! NB! Alt kan ikke dømmes ut ifra en quiz, vi har dessverre aldri vunnet en så langt, men anser oss selv som delvis kunnskapsrike.

Generelt for å komme godt overens med nye personer er det viktig å gi hverandre komplimenter. Ikke kleine, overdådige komplimenter som får deg til å virke sær og klekkeklar, men å få høre hvor fet du er, er aldri feil. Samtidig er det utrolig viktig å sette mobilen på stille og grave den ned i den dypeste lommen. Det er kun lov å ta telefonen dersom det er en ”bli-reddet”-telefon eller selvfølgelig om Batman trenger din assistanse for å redde verden.

Så alle medstudenter, lykke til! Vi håper dere tar disse rådene med dere og lyser opp den mørke, fuktige høsten dere har i vente. Vis frem deres beste sider, har du et unikt talent, som å fise med armhulen, drikke vin med nesen eller en reser på triangel. Vis det, og sjarmer den utkårede i senk.

NB! Nobody likes a show off
Back to Top ↑