Studentliv

Published on October 5th, 2014 | by Anahita Sæland Khorasani & Merethe Birkeland

STUDENTKAMPEN

Under studentkampen fikk forskjellige studentorganisasjoner fra Bergen et ansvar for hver sitt rom på Kvarteret. Her skulle de lage sin egen temabar, hvor kostymer, musikk og dekorasjoner var med. Konseptet var enkelt nok; hvem lager mest liv?

Årets deltakere
Studentorganisasjonene som deltok på studentkampen 2014 var Sjøkrigsskolen, Matnat (RU, UiB), Studvest, studentradioen og BsTV, BIS, HF-puben (UiB), Studentparlamentet (UiB), Molekylærbiologisk fagutvalg (UiB), Noroff og Bergen Realistforening.

Med over 800 attendings på eventen, var det nesten ikke mulig at festen skulle slå feil. Allerede et lite stykke fra Kvarteret ble vi møtt av en lang kø av høylytte mennesker. Med VIP kortet i hånden og kulhetsskalaen på topp, gikk vi diskré foran køen, og inn i et hav av overengasjerte studenter. Vi var klare til å sjekke ut de forskjellige temabarene.

Selv om halve kvelden var smålig bedugget, satt vi igjen med noen klare bilder i fra kvelden. Deltakerne hadde rigget i stand alt mellom hummer og kanari. Vi kunne ihvertfall ikke ta dem på kreativiteten. Det var noen av deltakerne på “kampen” som gav ekstra inntrykk. Lite forbausende er det at militærrommet til sjøkrigsskolen slo an. Det kan gjerne nevnes at de fleste gjestene i rommet var jenter, og stemningen var på topp.

Et annet rom som trakk vår oppmerksomhet var speeddating som Noroff stod bak. Med rødt rolig lys og en varme som la seg som glans på pannen, ble kjærlighetsrommet svært populært.

Her hadde alle en liten unnskyldning til å prøve noe som kan være mer eller mindre skremmende i edru tilstand; å prate om alt og ingenting med en helt fremmed. Rommet satte i gang samtaler mellom studenter på tvers av fakultetene.

Vi må ikke glemme realistutvalget sitt vinnerrom, hvor serien “orange is the new black” var temaet. Her ble du møtt av fengselsfanger bak baren, sprudlende folk på dansegulvet, og mulighet til å sitte å slappe av med en drink. Vi glemer heller ikke mugshots-opplegget, hvor alle som ville kunne bli med på en liten photoshoot(?). Ingenting er bedre enn bilder dagen derpå som dokumenterer fyllekula. Bra musikk og stemning på topp gjorde rommet til et populært samlingspunkt.

Studentkampens deltakere leverte virkelig denne høsten. Alle barene hadde gjort en flott innsats, og alle de engasjerte studentene som deltok på festen skapte en stemning vi sent vil glemme. Det er et genialt arrangement som samler studenter fra flere skoler og bidrar til det sosiale nettverket i byen.

 

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑