Studentliv

Published on November 24th, 2014 | by Anahita Sæland Khorasani

0

EN STUDENTS MØTE MED ARBEIDSLIVET

Utdannelse ved Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet ved UiB gir mange spennende jobbmuligheter. I denne sammenheng har jeg intervjuet tidligere UiB student Katrine Karlsen. Hun jobber nå i Schlumberger, og vi får høre litt om studiet, arbeidslivet og trivsel.

Hva studerte du ved UiB og hvorfor valgte du dette studiet?
Jeg studerte geologi. Jeg har alltid likt naturen og synes det er interessant å lære om dens sammensetning og oppbygning.

Hva skrev du masteroppgave om?
Jeg skrev om sedimentologien/ sekvens stratigrafien til en tidevanns avsetning i Argentina. Jeg laget også en reservoar modell av avsetningen, for å undersøke reservoar egenskapene til denne type avsetning.

Drev du med noe ved siden av studiene?
Jeg var styremedlem i Spe og Geologisk Fagutvalg.

Hvor jobber du nå, og hva går arbeidsdagen din egentlig ut på?
Nå jobber jeg i Schlumberger, WesternGeco, hvor jeg hovedsakelig jobber med prosessering av seismikk.

Hva er det beste med jobbe din, og hva er det mest utfordrende?
Jeg trives veldig med å være med på traineeprogrammet til Schlumberger hvor jeg blir sendt på kurs rundt omkring i verden. Jeg er ansatt som geofysiker og er geolog av bakgrunn, så jeg må jo lære meg geofysikk. Dette er litt utfordrende, men god kursing gjør at det går fint.

Overgangen fra å studere til å være i arbeidslivet – hva opplevde du som den største forskjellen?
Frihet i helger og ferien. Nå sitter jeg ikke med dårlig samvittighet i helger eller ferier fordi jeg burde fått noe arbeid unnagjort. En annen forskjell er det å ha mer penger, noe som er ganske ulikt fra studentlivet.

Følte du at du hadde mye erfaring da du begynte i jobb? Eller har du lært mer i etterkant?
Jeg føler at jeg har god erfaring på noen områder og andre ikke. Føler at jeg allerede har lært mye.

Var det vanskelig å få jobb, og søkte du mange plasser?
Jeg fikk jobben rett etter jeg hadde levert masteren. Mange av de som gikk kullene før oss hadde jobb lenge før de leverte masteren. Jeg merket stor forskjell på jobbmarkedet i år i forhold til årene før.

Hadde du sommerjobb, eventuelt hos hvem, og hva hadde dette å si for jobbsøking senere?
Jeg hadde sommerjobb i Statoil ASA. Dette føler jeg hadde litt å si for jobbsøkingen. Da du kan vise til at du har noe erfaring fra bransjen.

Hvordan trives du og blir det gjort noe tiltak for å bedre det sosiale samholdet på jobben?
Jeg trives veldig godt. I Schlumberger kan en melde seg inni ulike sosiale organisasjoner. Jeg har meldt meg inni sportsgruppen f. eks, her er det all slags sportslige aktiviteter en kan være med på.

Opplever du at det er mange kvinner som er sjefer/ har lederstillinger, eller er de fleste menn?
Dette har jeg egentlig ikke tenkt så mye på, men opplever vel gjerne at det er flere menn enn kvinner som har lederstillingene.

Egenskaper/personlighetstrekk som du anser som viktig å ha i et firma med mange ansatte?
Det å være utadvendt og tilpasningsdyktig anser jeg som viktige egenskaper i et stort firma.

Noe av det mest positive med å være student i Bergen?
At alt skjer i bykjernen. De fleste av studentene bor i sentrum, så korte gå-avstander når en vil besøke venner er fint. Flotte fjellturer rett utenfor døren, og ikke minst godt studentmiljø.


About the AuthorBack to Top ↑