Lettlest

Published on November 28th, 2014 | by Ivar Ravndal

DETTE ER IKKE HVERDAGSKOST – VOLUM II

Ventetiden er over. Dere kan slappe av, for volum to av den sagnomsuste matspalten ”Detter er ikke hverdagskost” er her. Matspalten skrevet av en student med utallige identitetskomplekser og mangel på selvironi.

Min visjon er en samfunnskritisk, humoristisk og ironisk spalte. Hvor studenter kan humre over de vittige kommentarene de leser. Men siden jeg kan verken skrive eller kan spesielt mye om omverden er dette resultatet…

Vi marsjerer motvillig mot de kaldere månedene. Den gjennomsnittlige nedbørsmengden øker stadig. Og våte triste fjes kan skimtes i gatene. Når slike depressive dager blir for mangt må vi gjøre som amerikanere og søke trøst i maten.

Så da kan vi likså godt se over dammen etter inspirasjon. For er det noe frihetens nasjon kan er det kjøtt. Amerikanerne fråtser i det. Sammenlignet med Norge spiser de nesten dobbelt så mye kjøtt som nordmenn. Mens Norge klarer seg med lusne 66 kg per person, skyter amerikanere seg til værs med hele 120 kg!

Så hvis vi kan hente fra disse tallene er det å stole på amerikanere når det kommer til trøstespising.

Eksamen kommer stadig nærmere og mat blir mindre og mindre prioritert, men frykt ikke. Sammen skal vi ta et dypdykk og gjenfinne inspirasjon og matglede. Norge i dag er altfor trangsynt i sine matvaner, og da særlig studenter i Norge. Glem grandiosa, glem pølser på 7’eleven, ikke glem tacoen helt. For i dag skal vi se på tortillaen sine bruksområder. Som en sveitsisk lommekniv kan tortillaen brukes til så mangt. Vi snakker pizza, tapas, taco og sist men ikke minst denne artikkelens fokus; Pulledporkwrap.

Denne oppskriften krever kun ildfast form, ovn, en bolle og dine egne never. Her skal du kunne kjenne maten før du spiser. Du skal bli intim på en måte kun du og dine nærmeste vet om. Det mest opplagte innkjøpet er så klart pulledpork som du i dag, takket være bloggere og husmødre som følger med på disse bloggene, finner i de fleste matbutikker. Andre halvdel av denne retten består av en sammensmelting av salsa og guacis (guacis betyr guacamole) som kalles guacsalsa. Her snakker vi; salat, lime, koriander, rødløk, avocado, tomat og alt annet som faller deg inn, her kan du egentlig gjøre som du vil.

Første steg er å legge kjøttstykket med all saften i den ildfaste formen og slenge dette inn i ovnen på 180 grader og programsetting varmluft, dette skal ta deg maks 30 sekunder. Her skal det godgjør seg i 20 minutter eller tiden anvist på pakken. Når dette er gjort finn fram alt som skal i gaucsalsaen. Jeg liker å begynne med salaten, riv den i filler!! Kutt avocadoen i små biter, sleng dette oppi. Lemlest tomaten, og brutalt fjern bladene fra koriander planten. Til slutt kan du delikat klemme saften fra limen. Nå begynner den virkelige massakren. Bruk nevene dine til å mose innholdet i bollen til en konsistens du føler deg behagelig med. Ta kjøttstykket, som har ligget å marinert seg i så si 20 minutter, ut av ovnen. Finn to gafler og begynn å riv, det skal ikke være spesielt mye motstand i den. Deretter kan du klargjøre tortillaen, fyll den med kjøtt og guacsalsaen. Du er herved ferdig.

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑