Lettlest

Published on March 10th, 2015 | by Merethe Birkeland & Tamara Nørreskov Aasbøe

UPGRADE ‘YA

Nå er vi kommet godt i gang med semesteret og bjelleklang fra juletiden har forsvunnet hen. Med et nytt år kommer nye muligheter, hvert j**** år.

Spis bedre, drikk mindre alkohyler og trene MASSE til SK15 er punkter på forbedringslistene til flere av studentene i Bergen på nyåret.

Ikke minst skal vi studenter generelt bli flinkere på skolen; delta i alle forelesninger, kollokviegrupper og bruke fritiden vår i den beryktede hangaren.

Vi lover oss selv å bli bedre mennesker, tvers igjennom. Leveren jubler , hjertet varmer og hjernen føler seg hakket smartere allerede.

Dette er usannsynlige mål for 80% av oss. Studentene Ola og Kari Nordmann hadde aldri klart å trene hver dag, spise sunt og billig, delta på sosiale arrangement og jobbe jevnt og trutt med skole 7 dager i uken.

Dette er uansett de kjedeligste, mest normale nyttårsforsettene de fleste av oss forventer. .

Nok en gang tenkte vi å komme med noen gode råd, eller bedre nyttårsforsett for 2015. Vi er lei klisjéer og A4-mål, og vil hjelpe til med å krydre hverdagen til Bergensstudentene.

Alle liker sprøe, litt utenom det vanlige og uforutsigbare mennesker. For å skille deg ut blant mengden av de kjedelige normale, kan du følge noen av disse fete forsettene (helst alle).

I stedet for å tvinge seg gjennom pinende kardio-økter på tredemøllen, hva med å begynne på swingkurs, for så å briljere på diverse dansegulv i nattens mørke? Både damer og herrer vil bli imponert, og vi har selv aldri hatt bedre kvelder ute enn da vi har blitt svingt rundt på gulvet av en ballroom King! PS: Det ser mye bedre ut å svinge på dansefoten enn å hoppe opp og ned i utakt med henda i været og riste energisk på rumpeflesket.

Q’est que c’est? Å lære seg et eksotisk nytt språk, hvertfall ”the basics” er både spennende og kjekt å breefe med. Tenk alt man kan finne på! Personlig erfaring viste at med fire enkle russiske fraser ble en henholdsvis beruset herremann overbevist om at han hadde med en russisk spion å gjøre. Ord og setninger trenger ikke å være grammatisk korrekte eller ha en sammenheng, så lenge du lever deg inn i ditt flerspråklige alter ego. Samtidig, kjære skoleflinke studenter, kan dette gjøre seg godt på CV-en til sommerjobben. To fluer i en smekk!

Nyttårsforsett trenger ikke bare være underholdende. Det er viktig å tre utfor sin egen komfortsone og utfordre seg selv iblant. Du trenger ikke å tale offentlig for flere mennesker eller bli med i et verv for å fullføre dette.

Prøv noe så enkelt som å bli kjent med flere mennesker. Gjerne på et nivå der man ikke trenger å være beruset for å snakke sammen. Den bestevennen du fant i køen til toalettet på Kaos, hva med å si hei og smile pent neste gang du ser vedkomne?

Du kan invitere din nå ekspanderte vennegjeng til sleepover pertey i kollektivet. Be dem ta med sine venner – så møter du nye, ukjente medstudenter. NB: Man har lov til å være litt selektiv. Fremmede mennesker kan by på scenarier man bare har lest om i krimbøker.

Nå begynner vi å eldes, og som studenter kan vi ikke lengre være kresne i matveien. Hva med å prøve ut det du ikke likte som barn? Ikke plukk sylteagurken av cheeseburgeren på MC Dånnals, spis opp sjampinjongen på pizzaen og litt fisk har aldri skadet noen. Og for all del ikke plukk av paprikaen på grandisen, ettersom dette er den eneste kilden til vitaminer for noen av våre medstudenters dietter.

Og dere, hva med å inkludere litt farger i garderoben? Det ser ut som at de fleste er under oppfattelsen ”Black is the new rainbow” . Gjør dagene litt lysere for deg selv og andre i regnbyen, dropp alt det sorte og grå, kle deg i spreke farger. Sleng på deg en hatt, ta på den rosa skinnjakken faren din rocka på 70-tallet, eller gå på en ikke så liten skattejakt på Fretex.

Vi kunne nevnt flere morsomme, fete og vågale forsetter.

Som å memorere replikkene i favorittfilmen din, lage bucketlist for året og bli kjent med folk fra andre fakultet (ikke en umulig oppgave). Gå med samme undertøy i en uke, for så å sendes til biolab-ene for forskning på bakterievekst ved UiB. Folkens! Det er bare fantasien som setter grenser. Vi setter derimot en stopper her, men håper dere tar disse fantastiske rådene og ideene til vurdering.

Kongen befaler: Slutt å tren til SK15 og kos dere heller med språkundervisning på humanetisk fakultet…!!

Adios muchachos, auf wiederlesen.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑