Lettlest

Published on April 22nd, 2015 | by Ω

BRØDSMULER, LEONARD COHEN OG DEN HELLIGE ÅND

Av og til stiller jeg meg undrende til om det eksisterer en verden utenfor vinduet mitt. Regnet som faller, faller med kustus; skriver historien om byen vi lever i med blekk som sjelden størkner før det fuktes igjen. Menneskene som bor her knyter seg inn i kapper og kuldeisolatorer mens ansiktsuttrykkene deres er antiklimaks for slik et nysgjerrig studenthjerte som bor i meg. Jeg skulle ønske de bare kunne forsvinne. Men i stedet er det jeg som forsvinner. Inn, i varmen. Lar Leonards toner om kjærlighet og hat fylle rommet og komplementere denne følelsen jeg har.

Kjærlighet betyr ingenting når vi har over to hundre regndager i året. I hvert fall ingenting når jeg står her oppe, fire etasjer over dere, drikker kaffe og kurerer kjærlighetssorg. Det har regnet i nesten hele år, og det har ikke kommet noen brev i postkassen min. Alt jeg vil er å kjenne noen, gå opp på taket og rope på verden og få vite om den faktisk hører meg. Å vite at man betyr noe som helst.

Verden svarer at alt kommer til den som bare kan vente på det. Jeg vil nødig kalle meg selv en optimist, men jeg har sett griser fly. Jeg har sett solformørkelsen som, til tross for at den betyr ingenting, står i veien for alt jeg ønsker meg. Men kjærlighet kommer. Den sitter på Bergensbanen, som har tekniske problemer og er strandet på Ål Stasjon.

Plutselig, plutselig er den her. Våren. Jeg legger bort alle uttalte ord jeg trodde var sanne. Lukker munnen til L. Cohen, Tom Waits, Robert Allen Zimmerman. Åpner døren. Drar på oppdagelsesreise. Jeg er et dyr; følger instinkter, blir våryr som alle andre. Ser endelig munterhet i ansikter som jeg tidligere trodde var RBF.

Alt er så mye vakrere om sommeren, alt er så mye enklere.

Midt oppi denne eksplosjonen av endorfiner tenker jeg likevel tilbake på Bergensværet. Setter pris på disse få dagene vi har sammen i himmelen. Glem ikke brødsmulene du børstet av skjærebrettet i januar da du trodde livet bare var en innføring i tomhet.

Og ikke glem at du har eksamen snart.


About the AuthorOne Response to BRØDSMULER, LEONARD COHEN OG DEN HELLIGE ÅND

  1. There is certainly a great deal to find
    out about this topic. I really like all of the points you have made.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑