Studentliv

Published on May 5th, 2015 | by Ida Sollie

VÅRENS BESTE TURTIPS

Snøklumper i veikantene har for lengst blitt byttet ut med lukten av tint jord, og atter en gang kan fuglekvitter runge klart og tydelig i ørene. Du kan nå børste støvet av tursekken, for våren er her og naturen kaller!

Når gradestokken kryper seg oppover er det et faktum at den våryre følelsen innvendig mer eller mindre drar oss ut av ”hiet” og ut i det fri. Selv den mest sjarmerende by kan ha sine negative sider der stillhet er en sjelden luksus man nærmest aldri vil oppleve. Det å komme seg bort fra biler og kaos kan være den beste kuren for stress og press i hverdagen. Det er her noen tur-tips kan være til hjelp, og om mulig kanskje lette fantasien! Bergen og nærliggende områder bugner nemlig av turmuligheter, så finn din indre Lars Monsen, pakk sekken, og dra på en real skogstur i vårværet!

Hordnesskogen
Hordnesskogen er Bergens nye mosjonseldorado. Her kan du gå på flotte turveier eller bruke ett stort nett av stier. Her er det løyper på 4, 6 og 8 km der 4 km-løypen har lys fram til kl. 23. Et naturlig mål for denne turen er Skinfloren som ligger midt i Hordnesskogen.

Hausdalen-Haudalhorga til redningshytten
Terrenget opp til topp er tett brakeskog og lengden er på ca. 10,7 km. Det er ingen tursti opp til selve Haugsdalhorga, men belønningen vil være en fantastisk utsikt!

Slettegga
Dette vil være den perfekte toppturen for mosjonisten. Lengden er på ca. 6 km fra start og våren vil gjøre fjellet grønt så langt øyet kan se. Er du heldig vil du kunne se Fana, langt inn i Arna og ut i Osdalen i klart og fint vær.

Selv om Bergenserne er velsignet med flotte bynære turområder finnes det mange andre steder i Hordaland fylket som det er verdt å utforske!

Håflaten-Håfjellet
Dette er en enkel tur i lett terreng som gir en fantastisk utsikt både innover mot Rosendalsalpene, Folgefonna, Indre Etnefjellene og utover mot kysten. Det er også mulig å gå hele veien ned til Skånevik over Litlafjell om du vil ha en lang tur. Rett før toppen vil det være et vann som er perfekt for et forfriskende bad på varme dager.

Langfoss
Drar du sørover i fylket kan du gå turer i nærheten av Åkrafjorden. Hva med Langfoss som er kåret til verdens vakreste Foss av World Waterfall Database? Du kan enten velge å ta den korte turen fra parkeringsplassen ved Langfoss, eller gå helt opp til Vaulo som forsyner fossen med vann.

En lengre tur går fra Flåto innerst inne i Åkrafjorden. Her får du en fantastisk fjelltur før du går ned langs Langsfoss. Denne turen kan absolutt anbefales for de som ønsker en lang dagstur.

Trolltunga i Skjeggedal
Den siste turen som virkelig er verdt å nevne er Trolltunga i Skjeggedal. Skjeggedal, et kvarters kjøring fra Odda i Hardanger, er utgangspunktet for en av Hardangerviddas mest spektakulære dagsturer. Turen går opp den nå nedlagte Mågelibanen og inn til steinformasjonene Trolltunga og Prekestolen. Disse er begge steinhyller som stikker ut av fjellsiden, 350 meter over Ringedalsvatnet. Spørsmålet er: Tør du å sette deg på kanten og dingle med beina?


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑