Studentliv

Published on October 7th, 2015 | by Ivar Ravndal

INGEN KJÆRE MOR

Et nytt høstsemester er i gang igjen. Med dette flommer nye studenter til Bergen som bier til honning. For flere av dette blir dette et helt nytt kapitel i deres liv, det kan være første gang dere ikke bor hjemme. Sammen med dette følger haugevis med ansvar, for nå er det ikke noen kjære mor lenger. Det er lett å skjønne at dette ansvaret kan virke overdøvende for noen. Men i denne spalten av dette er ikke hverdagskost skal vi sammen gå gjennom noen nyttige tips for å gjøre hverdagen enklere og litt mindre strevsom når det kommer til matfronten.

Det første og beste man kan gjøre for å unngå unødig stress og pengebruk er å sette opp en ukes meny på søndagen. Da vet man hva man skal handle og kan gjøre alt på mandag. Da bruker du mye indre penger og du slipper å sitte klokken 17 hver dag og gruble over hva du skal lage til middag.

Det neste du bør gjøre er å laste ned alt av matapper og tilbudsapper det finnes. Matappene skal gi deg inspirasjon til å lage mat, slik at du ikke blir sittende med en grandiosa foran deg hver dag og lurer på hvor den magen kom fra. Tilbudsappen gir deg oversikt over hva de forskjellige matbutikkene har tilbud på, da kan du fort spare penger hvis du planlegger litt forut, personlig bruker jeg ”mattilbud”.

Hvis man satser på å spise kantine mat hver dag, blir dette fort en stor utgiftspost. Da er det heller mye bedre å smøre matpakke, og for dem som ikke er den største tilhengeren av brød og pålegg finnes det andre løsninger. Et godt tips er å heller lage litt ekstra mat til middagen og ta med rester på boks og varme dem i mikroen i kantinen.

Til slutt vil jeg absolutt anbefale å aldri handle når man er sulten, da faller man lett for fristelser og kommer hjem med noen bomkjøp. Følger du disse rådene sparer du fort penger og sitter ikke siste uken før stipendet kommer med knekkebrød og gulost til middag.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑