Lettlest

Published on October 7th, 2015 | by MERETHE BIRKELAND & TAMARA AASBØE

HVEM, HVA, HVOR PÅ REALFAGSBYGGET

Som ny student ved MatNat er det kanskje skummelt og vanskelig å vite hvor man skal gå, kan gå og hva man skal gjøre. Frykt ei! Hjelpen er nær, faktisk rett her.

Sånn helt i starten kan vi meddele at Universitetet på mange måter har et hierarki og ”regler” som på grunnskolen, men i mye, mye mindre grad. I så mye mindre grad at folk ikke har faste plasser i kantinen og at man da ikke trenger å frykte for å sette seg på feil sted. Sett deg ned og legg en bok under et av bordbena, og start dagen med en kopp av SiBs strååålende kaffe. Bruk tiden godt, gjerne oppdater deg på verdensnyhetene, facebook, imgur, instagram og tinder. Vi kan love deg at mange timer vil bli tilbrakt i dette brutalistiske bygget.

Man skulle tro at Realfagbygget med sine 47 000 kvadratmeter bruksareal hadde ubegrenset med leseplasser, men den gang ei. Hovedsakelig har man tre steder som blir tatt i bruk av studentene: Kantinen, Hangaren og kollokvieøyene.

Kantinen – her kan man gjøre lett arbeid som ikke krever konsentrasjon. Dette av den enkle grunnen at du er omringet av spisende og skravlete studenter. Et fint sted for gruppearbeid og ”fritime”. Selv har vi gode minner fra ”lesing” i kantinen. Faktisk ble vi observert x antall ganger ved det samme bordet foran toalettene, slik at vår lille gruppe ble døpt Dovaktene. Helt akseptabelt å sitte her fra start til slutt av semesteret, i motsetning til Hangaren. Den store, lytte og kalde lesesalen i underetasjen skal du valse lett forbi i starten av hvert semester. Sitter du her med skolearbeid før november/april er du nørd. Men vi må ikke glemme at vi alle er realfagstudenter, da skal man være litt nørd. Den eldre garden av master- og doktorgradsstudenter husker tilbake til tiden med skippertak og tre lag av gensere og ullsokker i den brukervennlige hallen. Den er romslig og du vil etter hvert lære deg å like den. Helt til du en dag er så uheldig og må fullføre en eksamen her.

PS: Den fylles opp før kl 09.00 i eksamensperioden så vær speedy Gonzales! PPS: Sørg for å ikke være forkjølet og snufsete. Lyden bærer godt og du vil da ikke få en eneste venn.

Kollokvieøyene kan du finne rundt om på fakultetet. De store grå er det stor konkurranse om.

Å få kapret en av sofagruppene før kl 10, ja, da er du jammen heldig,
de er som regel fulle som få,
du blir tvunget til et annet sted å gå,
gruppearbeid er de regnet til,
så ikke sitt alene og dill,
dette var et lite dikt,
om kollokviegruppeplikt

Et nevneverdig tema er dosituasjonen på fakultetet. En student er ofte i søken etter toalett på MatNat. Det er to større hovedtoaletter; utenfor nevnte Hangar og i kantinen. Her fylles det på vannflasker til enhver tid og folk tar en titt i speilet ved jevne mellomrom. Det er jo viktig å se bra ut for den utkårede fra fadderuken. Som mange vet bruker jenter toalett utelukkende for å tisse, punktum. Skulle det derimot oppstå et problem eller en annen vrien situasjon som krever tid på toalettet kan vi tipse dere om at det finnes skjulte toalett rundt på fakultetet. Inne på de forskjellige instituttene kan dere starte søken etter lykken.

Det finnes heldigvis ikke en regjerende ”kul” gjeng på Matnat, det er heller ikke noen mean girls tendenser, men noen folk skiller seg alltid ut. Vi har – og kommer til å få – flere ansikt som kommer og går. Noen føler du kanskje du ser hveeer dag, men som du aldri har utvekslet ord eller kjensler med.

Her kommer et godt råd: si hei! Eller bare smil og nikk. Småkleint kanskje, men det setter i gang et mystisk vennskapelig fenomen. Kanskje er det akkurat DU som trasker og lurer rundt på fakultetet og starter HEI – toget. Garantert at minst en eller to henger seg på. Det legges ikke skjul på at som realfagfakultet har vi mange fine og rare folk. Og ja, Stavangerdialekten runger høyt i gangene. Men frykt ikke, ingen biter. Tror vi.

Møt opp på flest mulig fellesarrangement på huset. Du vil takke oss senere.

På MatNat gjelder janteloven; ingen skal tro at de er noe. Bortsett fra i fadderuken når pikéene vandrer rundt med navn på ryggen. Ikke gå med BI-klær, du vil ikke få en eneste venn. For å få oppmerksomhet som ikke er ondartet kan man bruke hatt. Det er kult. Man kan også gro skjegg. Dessverre har for mye skjegg blant mannfolk blitt en utgått trend, men MatNatere er ikke så kjent for å følge moten, så keep on growing! Det er også selvfølgelig lov å gli inn i mengden med sort bukse, genser og All Stars. Lenge leve originaliteteten!

Og folkens: ikke gå under oppgangen nær det store teppet og utløs alarmen. Du vil ikke få en eneste venn.

Stay in school! Glhf
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑