Lettlest

Published on October 12th, 2015 | by HELLE MALENE BENDIKSEN

MATNATPRATEN

PRATEN er en ny spalte i avisen hvor vi møter utvalgte studenter ved MN-fakultetet for en kort prat. I denne utgaven av MATNATPRAT blir vi litt bedre kjent med Ida Jahren Herud, som er redaksjonssjef for avisen.

Ida er 22 år gammel og kommer fra Lommedalen – en liten dal utenfor Oslo hvor det nesten er like mange kyr som mennesker. Hun studerer geofysikk ved Geovitenskapelig Institutt og starter nå på sitt 3. studieår. I tillegg til å være redaksjonssjef i MNP er hun også engasjert i Tekna. Ellers er Ida veldig sosial og mener at det holder i massevis med en liten time alene om dagen. Fritiden utnyttes gjerne med en tur på byen, på trening eller på fjellet. Ski og snø er noe som står hjertet nært, og på grunn av akkurat dette er det snøen (og lite annet) Ida savner mest når hun er i Bergen.

Hvis du skulle beskrive deg med 3 ord, hva ville det vært?
Optimist, livlig og sporty!

Hvorfor valgte du å bli redaksjonssjef i MNP?
Jeg var først økonomiansvarlig for avisen i et år, og syntes MNP var en flott studentorganisasjon å være en del av. Da Maren Skibeli som var tidligere redaktør så gikk av, ble jeg interessert i å overta og så en god mulighet til å lære nye ting og føle enda mer på det å ha ansvar.

Norgesferie eller charterferie?
Norgesferie

Fisk i havet eller fugl på himmelen?
Fugl på himmelen

Erna eller Jens?
Jens

Sushi eller biff?
Biff

Høst eller vår?
Vår

Hva er høydepunktet med å være en del av MNP?
Den dagen da vi får den nyeste utgaven av avisen levert på skolen.

Hva vil du si er det beste med UiB og Bergen som studentby?
Studentmiljøet her i byen er absolutt det beste!

Hvordan finner du tid til å være både redaksjonssjef i MNP, med i Tekna, studere og være sosial utenom?
Det handler om å utnytte tiden godt. Jeg synes selvfølgelig det er deilig med litt tid på sofaen, men jeg trives best med fulle dager hvor det er mye spennende på timeplanen. Når det er mye som skjer klarer jeg å bruke tiden min mer effektivt, da jeg har en tendens til å havne mer på latsiden hvis jeg ikke har noen planer.

ille du endret på noe hvis du måtte begynne studietiden helt fra starten igjen?
Nei, det tror jeg faktisk ikke at jeg ville gjort.

På hvilket utested i Bergen har du dratt kortet flest ganger?
Scotsman!

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Om 10 år er jeg på vei over Nordpolen sammen med mannen i mitt liv og gode venner. Jeg er da på ferie fra drømmejobben hvor vi nylig har gjort det største funnet i norsk oljehistorie. I hjemmet mitt har jeg to fuglehunder, og i magen min vokser det et lite mirakel.

Har du noen tips til årets nye studenter?
Mitt tips til nye studenter er å aktivisere seg og være engasjert gjennom sosiale ting på universitetet, og ellers i Bergen da byen har mye å by på. Enda viktigere er det nok å starte tidlig med å lese på fag, og ikke tenke at det er lenge igjen til desember.

 

 

PRATEN et konsept hvor vi ønsker å bli kjent med ”den vanlige studenten” ved MN -fakultetet. Det kan være noen som har utmerket seg ved en anledning, en person som er godt synlig og som man ønsker å vite mer om, eller noen som bare fortjener en ekstra oppmerksomhet. Hvis du har et forslag til hvem vi kan ta neste PRAT med, send oss ditt forslag til mail@matnatprat.no og merk e-posten med ”MATNATPRATEN”.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑