Fakultetet

Published on January 22nd, 2016 | by MatNatPrat

OFFISIELL ÅPNING AV LÆRERVÆRELSET

Siden lektorutdanningen kom i 2004 har det blitt jobbet for å få et eget rom for lektorstudenter, og 21. januar kunne snoren til det nye rommet i første etasje på realfagsbygget endelig klippes. Målet med rommet er at lektorstudenter skal få prøvd ut utstyr som brukes i forbindelse med realfagsundervisning på grunnskolen og i videregående skole.

DSC_0188  DSC_0183

Under åpning ble det holdt tale av Marianne Jensen, Harald Walderhaug, Mette Andresen og Sigrun Eggereide. Båndet til rommet ble klippet av prorektor Anne Lise Fimreite.

Rommet er utstyrt med digital tavle, mikroskop, lærebøker, kamera for å ta opptak, datamaskiner og rommet er generelt et møterom for lektorstudentene.

– Det eneste som mangler er vask, og det skal det jobbes med, sier Walderhaug.

– Vi må bare finne ut hvor rørene i veggen går.

Navnkonkurranse

Fagutvalget for lektorutdanning arrangerte konkurranse som gikk ut på å gi rommet et navn. Mange forslag ble sendt inn, men «lærerværelset» vant. Fem studenter foreslo dette navnet og ved loddtrekning ble Hilde Kringlen den heldige vinneren. Hun får et gavekort på 1000 kroner fra Akademika.

DSC_0200

Førsteårs lektorstudenter på MatNat


«Fantastisk å ha et eget rom!»

Mange hadde samlet seg til åpningen og vi spurte førsteårsstudenter om hva de synes om å få et eget rom.

–Som nyutdannende lærere blir det kjekt å gå ut i skolen og kjenne til utstyret som brukes. Det er en betryggende følelse, forteller Linnéa Holst Lunde (t.h. på bildet).

– Og det er selvfølgelig veldig kjekt med et rom hvor man kan samles og være sosiale når man først har pause, avslutter Kristin Stavland Jensen (t.v. på bildet).

Vi ser fram til mange fine år i dette rommet!

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑