Lettlest

Published on January 25th, 2016 | by PETER AARESTAD TIME

FANTASY PREMIER LEAGUE

Fantasy Football Premier League (eller bare ”fantasy” i dagligtalen) er et spill der deltakerne setter opp et imaginært lag bestående av ekte fotballspillere som spiller i Premier League, som er Englands øverste divisjon. Deltakerens lag scorer poeng basert på deres utvalgte reelle fotballspilleres faktiske statistiske prestasjoner og deres totale bidrag i den faktiske kampen de spiller for sitt eget lag i den ekte verden. Poeng gis for mål, assist, redninger, minutter spilt, ”clean sheets”, prestasjonspoeng, etc. Disse imaginære oppsatte lagene har flere restriksjoner/krav, blant annet kun tre spillere fra hver respektive klubb, kun elleve av totalt 15 valgte spillere kan for hver runde sanke inn potensielle poeng, resten vil befinne seg på innbytterbenken.

Før hver sesong starter må deltakerne ha satt opp et lag bestående av 15 spillere innenfor en prisramme på 100 millioner pund, der hver enkelt spiller koster alt fra 4.0m pund til 14.0m pund, der prisen er basert på deres estimerte poengfangst i løpet av en sesong. Men prisene på spillere fluktuerer avhengig av hvor mange deltakere som kjøper/selger sine spillere. Derfor befinner du deg i et dynamisk marked hele tiden der lagets totale verdi enten vil øke eller synke avhengig av hvilke signeringer du foretar deg.

Du blir tildelt ett bytte per runde (totalt 38), og kan ”stacke” et bytte opptil to ganger. I løpet av en sesong får du to ”wildcard”, ett før nyttår, et etter nyttår. Et ”wildcard” gir deg muligheten til å bytte alle spillerne dine i løpet av en runde. Ellers ville du ha blitt trukket -4 poeng hver gang du foretok deg et bytte som overskred antall tilgjengelige bytter.

Som deltaker spiller du i offentlige og private ligaer der du blir rangert etter total poengsum. Én sesong er nesten 10 måneder, så tålmodighet, flaks, strategi, langsiktighet er viktige egenskaper en deltaker bør inneha. I flere private ligaer satser deltakere penger inn i en pot der vinneren kan vinne betydelige pengesummer. Arbeidsplasser, vennegjenger, studiegrupper, lokalsamfunn, og nasjonale ligaer er arenaer der pengespill blir inkludert (hysj-hysj).

Utenom økonomisk vinning, er det stor status å ha et bra ”fantasy-lag” som du kan skryte av. I tillegg fører et fantasy-lag til at man kjapt opparbeider seg en mye bredere oversikt over spillere og engelsk Premier League i sin helhet. For ikke minst å nevne at det er få ting som får deg til å trekke på smilebåndet mer enn når fantasy-laget ditt herjer. På den andre siden er det også få ting som kan ødelegge humøret ditt mer enn en dårlig runde, en plutselig skadet stjernespiller, en misset deadline, etc, etc.

Matnatprat kan stolt skryte av å administrere en egen eksklusiv fantasy-liga: MatNatPratLigaen OFFICIAL.

Skolens egen fantasy-liga som i skrivende stund består av totalt 37 høyt kapable managere.

Følger du med på engelsk fotball og er en aktiv seer av Barclays Premier League, eller du bare er et engasjert konkurransemenneske, så er Fantasy Premier League noe for deg.

Et ekstra lite adrenalinrush til i din studenthverdag, en ekstra mulighet til å skryte overfor venner eller studentkollegaer.

Bli med på sirkuset, join MatNatPratLigaen OFFICIAL!

PS: Vinneren blir belønnet med et eget eksklusivt intervju ved sesongslutt, samt premier fra MATNATPRAT og INTEGRERBAR.

Fantasy1

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑