Fakultetet

Published on January 28th, 2016 | by HELLE MALENE BENDIKSEN

MATNATPRATEN

Med inngangen til et nytt år og et nytt semester trengs ny motivasjon. I den forbindelse har vi i denne utgaven av avisen tatt en prat med to heldige venninner som til tross for nedgangstider i oljebransjen har sikret seg jobb etter studiet.

Marte Refvem (25) er fra Stavanger og går siste året på master i geodynamikk. Sommeren 2015 jobbet hun for Statoil i Stavanger, og i oktober fikk Marte nyheten om fast stilling i selskapet etter endt studie. Kari Nærland (25) er fra Nærbø og går siste året på master i petroleumsgeologi. Kari har jobbet to sommerferier i ConocoPhillips, og rett før juleferien fikk også hun gladmeldingen om at drømmejobben var i boks.

Dere er to av få som i disse tider har kommet gjennom nåløyet og fått jobb – hva tenker dere om det?

Kari: Jeg føler meg enormt heldig! Gleder meg veldig til å begynne å jobbe.

Marte: Helt sykt, og selvfølgelig veldig gøy!

Hva har du gjort riktig for å skille deg ut blant hundrevis av søkere?

Kari: Jeg har jo vært flink på studiet og alt det der, men jeg tror det viktigste ligger i at jeg valgte rett studieretning for min egen del. Det har ført til at jeg hele tiden har vært motivert og giret på å lære mer for å få en bred forståelse innen geologi, men også innen petroleumsteknologi og geofysikk. Jeg har i tillegg engasjert meg mye i studentmiljøet gjennom styreverv i Mjøllnir, i fadderstyret og i SPE. Jeg tror at engasjementet har gitt meg maks utbytte av studietiden, hvor jeg har blitt kjent med mange og fått jobbe mye i team – noe som er en stor fordel for en jobb innen petroleumsindustrien.

Marte: Hmm, det er vanskelig å si. Det at jeg først fikk sommerjobb i Statoil var nok en god start. I løpet av sommeren fikk jeg jobbe med et veldig spennende prosjekt, hvor jeg fikk prøvd meg på mange ulike områder. Det var også mange på avdelingen i sommer som jeg fikk muligheten til å samarbeide med, til tross for at det bruker å være ganske tomt i ferien. Dette gjorde at jeg ble kjent med mange, og at jeg fikk muligheten til å vise hva jeg kunne, i tillegg til at jeg fikk lære mye fra de andre ansatte.

Hvilke tips vil du gi andre studenter, med tanke på motivasjon fremover når det er vanskelige tider?

Kari: Jeg tror det er viktig å ta fag som en liker, og å engasjere seg i både studentmiljøet og i studentorganisasjoner. Søk relevant sommerjobb så tidlig som mulig i studiet – det verste som kan skje er at en får et nei. Det er selvfølgelig kjipt med dårlige tider, men det har det også vært før, og bedre tider vil komme igjen.

Marte: Det er alltid lurt å utnytte karrieremesser for å se på hvilke muligheter som finnes, og hva en synes mest interessant. Hvis en gjør dette tidlig, kan en rette studiet og masteren inn mot en ønskelig arbeidsgiver, og dermed øke sjansen for jobb. Ellers vil jo en relevant sommerjobb være veldig nyttig for en vei videre. Et verv i en studentorganisasjon er også både gøy og lærerikt, og bra å ha på CV’en.

Kari:

  1. New York eller Bali? New York
  2. Sushi eller biff? Sushi
  3. Påskeferie på hytta eller på lesesalen? Påskeferie på hytta
  4. Spinning eller yoga? Yoga
  5. Øl eller vin? Jatakk, begge deler!

 Marte:

  1. New York eller Bali? New York
  2. Sushi eller biff? Sushi
  3. Påskeferie på hytta eller på lesesalen? Hytta!
  4. Spinning eller yoga? Spinning
  5. Øl eller vin? Begge?

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑