Aktuelt

Published on March 16th, 2016 | by Tamara Aasbøe

LISTEN FOR REALISTEN

Realistlista er en nylig opprettet studentpolitisk liste bestående av utelukkende mat-nat-studenter som ønsker å jobbe med saker som angår den vanlige studenten uten politiske briller og ideologier. Forbedring av studiehverdagen for studenter ved UiB vil være hovedoppgaven til Realistlista.

Realistlista vil prioritere saker som gagner studentene ved UiB ved å basere studentpolitikken og hvilke saker de jobber for på bakgrunn av studentenes behov. Visjonen er å representere studentene konstruktivt og med handlingskraft!

– Jeg syntes at politiske og personlige ideologier fort kommer i veien når man skal vurdere hva som er best for studentene, og opprettet derfor en liste med dette i tankene. Jeg tok med meg aktive mennesker på mat-nat som har vist seg å være flinke til å representere studentene på en god måte og håper at vi kan gjøre en forskjell oppover i systemet, sier Roymond Olsen, førstekandidat i Realistlista.

Lengselen etter forlengede åpningstider på lesesalen og et helgeåpent fakultet skriker høyt på mat-nat og andre fakulteter. Realistlista ønsker å gi alle studenter muligheten til å lese etter solens nedgang og nyte en søndagsåpen lesesal. Fokuset vil også bli satt på å modernisere læringsmiljøet med flere stikkontakter, bedre stoler og forbedret luftkvalitet, noe som sårt trengs på universitetets foreldede bygg.

Når det kommer til undervisningskvalitet og vurdering, ligger ikke bare universitetet, men også Norge, bak med tanke på digitalisering. Realistlista ønsker å kvalitetssikre undervisningen og øke digitaliseringen i relevante fag. Bort med den tradisjonelle undervisningsmodellen og inn med alternative undervisningsmetoder. Økt praksis i studietiden vil spille positivt inn for mange studenter ved UiB.

12528292_10153319873416555_1642365217_o

Andre hjertesaker fra Realistlista:
-Utveksling: få opp antall studenter som utveksler fra UiB.
-Økt fokus på psykisk helse blant studentene.
-Studiestøtte i 11 måneder.

Husk å bruke stemmeretten din 9.-17. mars!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑