Aktuelt

Published on April 7th, 2016 | by INE MOKSNESS

BIOLOGISK KARRIEREDAG GIR MULIGHETER

For femte år på rad har Biologisk Fagutvalg (BFU) og Linjeforening for Fiskehelse og Havbruk (LFFH) gleden av å invitere studenter med tilknytning til Institutt for Biologi på Biologisk Karrieredag ved Høyteknologisenteret i Bergen. I byggets foajé kan kanskje du finne din vei inn i arbeidslivet.

Marine _Harvest

Det siste året har et lite og håndplukket studentstyre fra Biologisk Fagutvalg og Linjeforening for Fiskehelse og Havbruk jobbet på spreng for at alt skal bli klart til at den Biologiske Karrieredagen skal pryde foajeen på Høyteknologisenteret den 7.april 2016. Ildsjelene som står bak denne dagen er Ulrikke Strand, Ole Bjørnstad og Frida Seeberg fra BFU. samt Endre Lygre, Kristian Ruud og Even Bysveen Mjølnerrød fra LFFH.

Ole.Bjørnstad

Ole Bjørnstad Foto: Ine Moksness

Markedets største biologiske aktører
Dette er en karrieredag som er laget både av studenter og for studenter. Det er tydelig at styret har jobbet hardt for å kunne tilby studentene å møte de største biologiske bedrifter og forskningsinstitutter som finnes på markedet.
– Det er en stor glede å annonsere det at hele femten aktører stiller opp på Biologisk Karrieredag i år. Blant dem er Havforskningsinstituttet, Marine Harvest, Naturvernforbundet og NIFES, forteller Ole Bjørnstad.
Han legger til at det er flott at studentene får mulighet til å personlig møte de største bedriftene i det biologiske fagmiljøet og snakke med potensielle arbeidsgivere.

MSD Health

Kristian Ulven – MSD Animal Health. Foto: Anja Molnes

Fra klokken 11:00 til 15:00 vil alle bedriftene stå på stand i foajeen på Høyteknologisenteret hvor man kan komme å snakke med de organisasjonene som man drømmer om å jobbe for. For de mer sjenerte og andre nysgjerrige kan absolutt lynpresentasjonene som starter klokken 13:30 være av interesse. Her vil bedriftene få to minutter til å presentere det arbeidet de gjør og hvorfor det kan være interessant for akkurat deg å jobbe hos dem.

Kristian Ulven, som står på stand for MSD Animal Health, forteller at på stands og presentasjoner får de en tett kontakt med interesserte studenter.
– Hvert år har vi diverse sommerjobber å tilby, som til senere kan føre til faste stillinger, og dette har vært en rekrutteringsvei inn i firmaet vårt som vi er veldig fornøyde med.

Frida.Seeberg1

Frida Seeberg. Foto: Ine Moksness

En dag som kan forme ditt studium eller karrierevalg
En av pådriverne, Frida Seeberg, mener at det er viktig at studentene benytter seg av denne dagen slik at de kan åpne opp flere muligheter når det kommer til karrierevalg. Videre sier hun det at karrieredagen kan være med på å hjelpe deg å forme studiet ditt, eller bli kjent med en eventuell arbeidsgiver. Ikke minst skaper dette arrangementet et bindeledd mellom studenter og arbeidsmarkedet.

Bedriftene som deltok på Biologisk Karrieredag
NIFES
Ewos
Biomar
Pharmaq
Pharmaq analytiq
Marine Harvest
Havforskningsinstituttet
Lerøy
MSD
Naturvernforbundet
Sabima
Statens Naturoppsyn
Fylkesmannen
UiB
Karrieresenteret

Linjeforening for Fiskehelse og Havbruk: www.lffh.no
Biologisk Fagutvalg: www.bfu.uib.no


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑