Aktuelt

Published on May 9th, 2016 | by TOMAS NORDEIDE HJARTNES

UiB SENDER STUDENTER TIL PETROBOWL

UiB sendte for første gang i år et lag til de regionale kvalifikasjonsrundene i PetroBowl. Her konkurrerer universiteter fra hele Europa for å kvalifisere seg til finaleplass mot universiteter fra resten av verden.

PetroBowl er en konkurranse, arrangert av Society of Petroleum Engineers (SPE), blant petroleumsstudenter fra universiteter over hele verden. Hver runde består av en quiz hvor det stilles så mange spørsmål som mulig innenfor en begrenset tid. Det laget som ”buzzer” seg inn raskest får besvare spørsmålet.

I år ble de regionale kvalifikasjonsrundene for Europa avholdt i Stavanger. I tillegg til organisatorene: Knut Viten og Johan Kostveit, bestod laget av fem studenter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen petroleumsteknologi: Stian Almenningen (PhD), Peter Arrestad Time (master), Eirik Lauvås Alver (master), Lise Margrethe Rinde (bachelor), Tomas Nordeide Hjartnes (master).

petrobowl2
IFP (venstre) vs. UiB (høyre) i første regionale kvalifikasjonsrunde av PetroBowl. FOTO: PetroBowl.

I første kvalifikasjonsrunde kjempet Universitetet i Bergen mot det franske universitetet, IFP-ENS. UiB var nære ved å gå videre, men det var IFP som trakk det lengste strået. IFP kom til semi-finalen før de røk ut mot Universitetet i Stavanger, som også kvalifiserte seg til finalen i Abu Dhabi.

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑