Studentliv

Published on May 27th, 2016 | by MERETHE BIRKELAND

EKSAMENS MANGE FALLGRUVER

Eksamenstiden blant studenter er fylt med høyt blodtrykk, lite fysisk aktivitet og ofte dårlige matvaner. I en seks ukers periode med fullt fokus i over åtte timer til dagen fører til unormalt bøyde nakkevirvler og et sårt halebein. Man leser seg i hjel for en eksamen som utgjør 100% av karakteren og har alt å si for fremtiden. Dette velkjente presset kjenner alle studenter på minst to ganger i året. Man gruer seg til eksamensdagen med 2-5 timer intenst fokus hvor man ikke har råd til at noe går galt. Dessverre kan ting gå galt og uheldigvis gjør det det.

Har du noen gang blitt utsatt for Murphys lov? Alt som kan gå galt, går galt; Den største frykten for studenter under eksamen. Det er utrolig hvor mange uheldige hendelser som kan forekomme før og i løpet av denne dagen. Den mest velkjente og kjipe erfaringen er å få hjerneteppe. Når du hører at klokka i den store, kalde gymsalen tikker og alt du burde vite ligger godt gjemt et sted. Tiden du bruker for å kanskje hente deg inn igjen er dyrebar. Dette kan skje ved lite søvn eller for mye stress. Andre feil som kan gjøres er ren idioti. Glemmer du det hellige regelarket som er lov å ta med eller casio-kalkulatoren som er nødvendig – kan du kysse deg selv bak, vi går ikke på HF akkurat. Som regel vil én eller flere oppgaver være uløselige, med mindre man er jævla god i hoderegning. Ved dette tilfellet oppstår svette i store mengder og et sinne uten like. Resten av dagen din blir mørk. Men alle ting som skjer trenger ikke være din egen feil. En mer uforutsigbar skjebne kan inntreffe, du kan bli syk. Dette er det ingenting å gjøre med, det bare suger. Konsentrasjonen forsvinner og nesen renner, irriterende og flaut. Drikk vann, hold deg varm i hangaren og spis vitaminer i eksamenstiden. Du vil ikke være hatet av hele kullet vil du vel?

Hvordan det er mulig er uvisst, men å øve til feil eksamen har visst skjedd. Det må være den største feilen du kan gjøre. Her er det ingen råd å gi. Å ikke vite hvilke fag du tar eller tar feil av eksamensdatoer er en smule amøbe. Går du på MatNat skal du klare bedre enn dette, skjerpings!

Ikke bli redd, det er absolutt ikke hensikten. Nå er du i det minste klar over hvilke uheldige hendelser som kan inntreffe før og under eksamen, slik at du kan ta forbehold. Pakk regelark, penn, studentkort og kalkulator kvelden før eksamen. Spis vitaminer og ikke lek sommer i mai. Finn på forhånd ut hvor eksamen skal utføres og kom ikke for sent. Kan du ”check’e” alt dette av listen er du klar. Lykke til på eksamen og ikke kjør en murphy.

 

Illustrasjon: Anja Lindgaard Molnes


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑