Studentliv

Published on September 2nd, 2016 | by Anja Lindgaard Molnes

VI HAR TESTET NORGES RASKESTE ZIPLINE

Nå kan du sveve i full fart fra toppen av Ulriken med Norges raskeste zipline, med en nydelig utsikt over hele Bergen by.

Idéen til en zipline på Ulriken kom av at Bergen Base Camp følte at Bergen lenge har manglet en slik attraksjon.
– I Oslo har man både Kollensvevet og klatrepark. Nå har vi jo fått klatrepark i Bergen, men det har ikke vært noe av denne typen aktivitet. Det nærmeste vi kommer er vel paraglidingen, forteller Anne Gunn Rosvold, daglig leder i Bergen Base Camp.

FIRE ÅR
_MG_8943Rosvold forteller at prosessen har vært lang, men at de er svært fornøyde med resultatet.
– På grunn av at kommunen er grunneier her oppe, har vi måttet være tålmodige. Det er jo ikke slik at man får svar fra kommunen morgenen etter, så det har tatt fire år med søknader, forteller Rosvold.

Da alle papirer var i orden og de endelig fikk tillatelse til å starte byggingen, tok det ikke mer enn to uker før installasjonen var på plass. 11. juni kunne første mann kaste seg utfor fjellsiden på Ulriken og sveve av gårde i luftige omgivelser med retning Fløyfjellet.

HENSYN TIL NATUREN
Da de skulle gå i gang med planleggingen av ziplinen, søkte de om å føre opp installasjonen flere forskjellige steder.
– Det aller viktigste har vært å ta hensyn til naturen her oppe. For det første er det veldig regulert på grunn av drikkevannet, og derfor har vann- og avløpsetaten vært innblandet en del.

Rosvold forteller videre at det hele tiden har vært viktig at den ikke ruvet i terrenget, slik at fjellet ikke skulle bli for preget av menneskelige inngrep i naturen.
– Det skulle ikke være en voldsom installasjon, og i tillegg er alt reversibelt slik at ziplinen enkelt kan fjernes igjen.

NORGES RASKESTE
Toppfarten er opp imot 70 kilometer i timen, og er med det den raskeste ziplinen i hele Norge. Høydeforskjellen mellom topp- og bunnpunkt er på rundt 30 meter, og man får sveve hele 300 meter før bremses opp i andre enden.
– Vi må være litt streng på vekten til folk, særlig hvis det er medvind. Da får man større fart.

Rosvold forteller også at det var litt tregt med pågang i starten, men etter at de begynte å få litt mediadekning rundt det har pågangen økt betraktelig.
– Ikke minst hjelper det at folk som har hoppet synes det er gøy og snakker om det med venner, som også får lyst til å prøve, forteller Rosvold, som også håper at ziplinen kan motivere folk til å komme seg ut i norsk natur og være litt mer i aktivitet.

SIKKERHET PÅ TOPP
Ziplinen driftes av sertifiserte instruktører, som sjekker utstyret hver eneste dag for å sørge for at sikkerheten alltid er på topp, slik at til og med de med et snev av høydeskrekk kan slappe helt av og nyte adrenalinrushet mens man svever nedover fjellsiden, som på det høyeste er rundt 30 meter over bakkenivå.

MATNATPRAT TESTER
På Bergen Base Camp sine hjemmesider beskriver de aktiviteten selv som følger: Aktiviteten er ikke fysisk krevende, men heller psykisk utfordrende, med en fin mestringsfølelse når du har kommet til slutten.

MatNatPrat var så heldige å få lov til å teste ut den flotte ziplinen, og vi må innrømme at den innfridde alle forventninger vi hadde. Vi hadde med oss både én med og én uten høydeskrekk, og begge kunne konkludere med at det likevel er en super aktivitet som passer for de aller fleste!

STUDENTPRIS: 200,-

Tags: , ,


About the AuthorOne Response to VI HAR TESTET NORGES RASKESTE ZIPLINE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑