Studentliv

Published on September 15th, 2016 | by Tamara Aasbøe & Ida Fjermestad

TOPP 5: BLI KJENT MED BERGEN BY

1. Byvandring
Om du ikke har sett den blå steinen i løpet av fadderuken må du ta turen asap. Viktigste møtepunktet i hele Hansabyen for tinderdates. Selv om steinen ikke er så blå som man skulle ønske, er den likevel stor og steinete. Er du interessert i kultur og dramatikk beveg deg så videre opp mot den Nasjonale scene, Norges eldste teater. Her har du en gylden mulighet til å ta i bruk studentrabatten.

Ta turen videre til UNESCOs verdensarv, Bryggen. Bergens store stolthet fylt med dyr øl og asiatere med ipader. Ta et bilde, fyr på insta #BergenLove. Sist men ikke minst, og veldig obligatorisk, Fløyen.

2. Uteliv
Foruten de brutalt dyre sitteplassene på bryggen, finnes det også mange steder som er snillere mot studenter. Bergen er tross alt Norges beste studentby. Øl og vin kan anskaffes for under 50 lappen. Ta derfor oppsparte pantepenger og ta deg en liten barrunde i Bergensregnet. Utforsk og finn nye favorittsteder for det kommende semesteret #integrerbar.

3. Fjellvandring
Slitsomt, men meget nødvendig. For at du skal unngå å gå rundt hele studentperioden å ikke vite om hva folk snakker om når de nevner Stoltzenkleiven, feil tursti opp Ulriken, og å gå seg vill på vidden, anbefales en fjelldag. Ta alle de 7 fjell på en dag, og si deg ferdig. Garantert blod, svette og tårer, men du sitter igjen med godt instamateriale, og et minne for livet #klisje.

4. Studentshopping
Nå som pengene dine kun vil gå til mat og drikke, vil vi gi deg en liten oversikt. Vinmonopol er å finne på Bergen Storsenter (ved bussstasjonen), og i Valkendorfsgaten 6, (nærmere sentrum). Hansaøl i matbutikkene er alltid lett å få tak i. Følg med på priskrig mellom Rema1000 og Kiwi, de er ganske wild. Alle husker påsken 2016 der snop var 2.60 kr hg, et minne for livet! Kjøp ris på nærmeste innvandrerbutikk, da har du gjort ferdig risshopping for en lang stund. Ikke gå på Bunnpris, det er ikke bunnpris. Last ned Mattilbud appen, gull verdt!

5. Kulturliv
Kvarteret har hver uke masse gøy en kan være med på. Du finner gratis konserter, stand-up, foredrag og en hel del mer. Her kan man bare søke seg opp på kvarterets hjemmesider. Hulen har mange konserter til en god penge. Hulen er som navnet tilsier, en hule, gjemt under nygårdhøyden. I tillegg blir det årlig arrangert flere festivaler i Bergen by, blant annet matfestival og ølfestival! Meld deg inn i grupper på Facebook, og følg med på oppdateringer om hva som skjer.

 

Tags: , , , , , , ,
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑