Mat & Drikke

Published on September 19th, 2016 | by Ivar Ravndal

INGEN KJÆRE MOR: EN PANNEKAKEREISE

Nytt semester, nye muligheter! Velkommen tilbake, og velkommen alle nye. Som alle nye studenter vil erfare er dette nye tider i livet, ”ingen kjære mor” som det heter. Man må selv ta ansvar for det som skal bli gjort. Klesvasken blir ikke lenger gjort på magisk vis bak sceneteppet og kjøleskapet fylles ikke opp på egenhånd lenger. Nå må man stå på egne ben. Man lærer fort at pizzaskapet hos den nærmeste butikken blir kjedelig, og at takeaway er dyrt.

Men frykt ikke! Det er heldigvis ikke de vanskeligste tingene å få has på. For å gjøre overgangen fra barndomshjemmet til hybelen lettere skal jeg stille med noe som kan fryde middagstallerkenen din. Som mange fort lærer er det ikke alltid like lett å strekke stipendet fra den 15. fra én måned til den neste, så vi prøver oss denne gang på noe som ikke sprenger budsjettet.

Visse ting skal man alltid ha stående klart i skapet til neste gang man skal bruke det. Dette er ting som olivenolje, sukker, mel og salt. En oppskrift som krever flere av disse tingene, og dermed betyr at du slipper å kjøpe spesielt mye i butikk, er pannekaker! Bestående av egg, melk, sukker, en klype salt og mel er dette en fantastisk ting å lage når det er litt skrapt for penger. Finn frem alle ingrediensene som jeg ramset opp over, finn en bolle og en visp (en gaffel kan funke til nød). Selv begynner jeg med eggene, et egg for hver person som skal spise. Visp disse til du har en oransje væske. Tilfør dobbelt så mye melk som den oransje væsken og visp sammen. Ha i en klype salt. Her kommer litt valgfrihet inn, hvis du liker søte pannekaker kan man ha i noen teskjeer sukker. Om man er en fitnessgud og skal holde SK16 fram til SK17, kan man forbigå dette steget. Visp dette sammen, nå skal man ha en beige farge. Her kommer det mest kritiske steget i din pannekakereise, nemlig melet. Ikke, for guds skyld, ikke(!) ha i alt melet på en gang og gå løs på det. Ta i litt og litt (noen spiseskjeer) om gangen. Visp det sakte inn, slik unngår man melklumpene i røren. Du er egentlig helt fri til å velge konsistensen på røren selv, men jo tynnere den er, jo vanskeligere er den å steke. Selv går jeg for en konsistens nærmere shampoo, det skal være litt tak i den.

Nå kommer vi til stekingen, dette er nok det vanskeligste steget i hele prosessen. Hvis man har en øse kan man beregne 1,5-2 øser hver pannekake. Først begynner man å smelte litt smør i pannen. Når den er tilstrekkelig varm heller man over røren. Nå kommer tusenkronersspørsmålet; ‘når skal man snu den?’. Her må man gå litt etter følelsen, men følg med på den ustekte overflaten, når den begynner å bli litt tørr nærmer det seg. Etter å ha stekt bort røren er det på tide å nyte det man har strebet så lenge etter, spis gjerne med syltetøy eller sukker, sirup er svindyrt!

Tags: , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑