Fakultetet

Published on November 24th, 2016 | by Anja Lindgaard Molnes

MATNAT-STUDENTER VIDERE I TALENTJAKTEN

Hvert år kan studenter fra hele landet søke om å kvalifisere seg til å være med å studentprogrammet til Talentjakten. Gjennom programmet får studenter med store ambisjoner mulighet til å bygge seg en offentlig profil og utvikle sin personlige merkevare som vil gjøre dem mer attraktive på arbeidsmarkedet.


”Talentjakten har som mål å fremme og utfordre Norges mest attraktive studenter – de med ekstra engasjement, driv og skaperkraft.”

Hvert år kvalifiseres 40 dyktige studenter gjennom en rekke tester og caseoppgaver etter at de har levert søknaden sin, og alle studenter som går 3. året eller oppover har mulighet til å søke. Til slutt ender de opp med 20 toppkandidater, og programmet fungerer som et springbrett for fremtidens gode hoder. I tillegg tilrettelegges det for personlig utvikling, og mulighet til å utnytte mer av studentenes potensiale.

Ifølge Talentjaktens egne hjemmesider beskriver de talenter som følgende: Et talent vil kunne stille med kompetanse og særegne ressurser som bedriftene kan dra nytte av. En som jobber mot økt kunnskap, personlig utvikling og nye erfaringer. En som ønsker å bidra til verdiskapende og målrettet virksomhet. En med ambisjoner om å jobbe med menneskelige ressurser, kombinert med omgivelsene og den indre dynamikken i selskapet.

Talentjakten jobber for at studentene skal få mest mulig synlighet og utvikling av sin personlige merkevare gjennom å bygge en offentlig profil, og de skal blant annet blogge ukentlig om sine erfaringer, meninger og engasjement. Programmet har støtte fra Innovasjon Norge, og er Norges første studentprogram som fokuserer på personlig merkevarebygging.

I år er det tre studenter fra MatNat som har kommet videre i årets talentjakt:

KJELL ROYMOND OLSEN
Masterstudent i utviklingsbiologi og fysiologi ved UiB

kjell roymond olsen

Hvorfor søkte du?
Jeg har hatt lyst til å søke lenge, men har ikke hatt mulighet før i år. Har vært engasjert i noen år, og ser på Talentjakten som en mulighet for å dele erfaringer relatert til det og ellers i livet med omverdenen.

Hva håper du å få ut av programmet?
Jeg håper på å få et bredere sosialt og profesjonelt nettverk, samt utfordre meg selv innenfor hittil personlig ukjente områder som blogg og annet.

 

 

MARIE WEKRE
Bachelorstudent i kjemi ved UiB

marie wekreHvorfor søkte du?
Jeg søkte fordi jeg syntes det virket som et veldig spennende prosjekt, og det virket som det kunne hjelpe meg å bli mer attraktiv for arbeidsgivere. Jeg søkte også fordi jeg ønsker å utvide nettverket mitt.

Hva håper du å få ut av programmet?
Det jeg håper å få ut av programmet er et større og bredere profesjonelt nettverk og å bli bedre på formidling gjennom denne bloggen vi skal skrive.

 

 

 

STURLA MAGNUS GRØNDAL
Bachelorstudent i nanoteknologi ved UiB

sturla magnus grøndal

Hvorfor søkte du?
Jeg var faktisk veldig usikker på om jeg skulle søke. Jeg visste ikke helt hva det var og hva jeg kunne forvente ut av det. Etter å ha undersøkt litt nærmere og konfrontert en venninne kom jeg frem til at jeg skulle søke, men hovedgrunnen var nok at dette setter meg ca. to og et halvt skritt nærmere drømmejobben.

Hva håper du å få ut av programmet?
Det jeg håper å få ut av programmet nå er faktisk mer enn når jeg begynte; spesielt håper jeg å bli mye bedre kjent med de andre menneskene som har kommet seg gjennom, få utvidet nettverket mitt og få dannet meg en offentlig profil. Siden en stor del av Talentjakten nå også består av blogging, håper jeg også at jeg kan spre nysgjerrigheten min til andre. Jeg synes egentlig at vi mennesker, generelt sett, er alt for lite nysgjerrig på naturens natur og dette vil jeg prøve å endre litt på.

Bilder hentet fra: http://www.talentjakten.no/?id=109

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑