Studentliv

Published on November 27th, 2016 | by Ivar Ravndal

DEN STUDENTØKONOMISKE REISEGUIDEN

Reising er en viktig del av livet. Det utvider horisonten for nye opplevelser og man får jo generelt opplevd kule ting. Når dette er sagt er det ikke alltid lett å reise når bankkontoen svimler idet man kjøper det dyre brødet istedenfor sementblokken du vanligvis kjøper. I slike situasjoner må man bare gjøre det beste man kan. Så la oss se litt på noen av alternativene vi har.


INNENLANDS
Billigere enn man skulle trodd. Å reise innenlands trenger ikke å koste fett med cash, det kan absolutt være en rimelig affære.

Siden vintersesongen nærmer seg er det jo nesten ikke vits å reise utenlands en gang, med en slik natur som omgir oss daglig. Hva med en langtur på langrenn? Det koster absolutt ikke mye, betinget at man har utstyret (man kan alltids låne). Her snakker vi om noen dager til fjells med ski på bena og telt på ryggen. Og om telt ikke virker så fristende er vi så heldige i Norge at vi har et omfattende nettverk av hytter som bare venter på å bli besøkt, i form av Turistforeningens hytter. HUSK! Det lønner seg i 99% av tilfeller å melde seg inn i turistforeningen før man skal bruke tjenestene deres.

Om langrenn ikke er helt farten du er ute etter og skibakken kaller er det også muligheter for billig losji her også. Eksempel på dette er Haukeliseter, et hotell drevet av Turistforeningen hvor man kan finne billig rom og som ikke ligger altfor langt borte fra både Vågslid og Røldal skisenter. Telt er også en mulighet her. Det handler om å være litt kreativ og løsningsorientert. Det kan også lønne seg å være litt fleksibel på tidspunktet man drar, ettersom prisene kan variere. Alltid unngå vinterferier, for da fyker prisene til værs.

UTENLANDS
Om du absolutt skal ut av landet er det jo muligheter her også. Litt research kommer godt med når man skal oppleve det verden har å by på. Om varmen er det du leter etter, finn ut hvor temperaturen ligger i ulike måneder og alltid unngå høysesong, for da blir prisene jekket en god del opp. Ta i bruk sider som restplass hvor du finner reiser til en brøkdel av original pris.

Er det alpereiser du er ute etter så ville jeg også her unngått høysesong. Det kan også være lurt å se på nærområdet til eventuelle reiseplasser. I alpene ligger ofte byer tett inntil hverandre og koblet opp til samme anlegg. I de mindre plassene kan prisene være en del mindre enn de store populære. Og frykt ikke, man klarer fint å gå på afterski en plass for å deretter returnere hjem via buss og lignende.

Så for å oppsummere er det viktig å bruke tid på å se hvilke alternativer som er billigst og best. Man må være løsningsorientert.

Tags: , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑