Lettlest

Published on November 27th, 2016 | by Ivar Ravndal

EN SKREMMENDE TANKE

Dette blir et nytt segment i avisen. Jeg har tidligere bidratt med matspalten i denne avisen, men skifter nå retning til noe annet. Dette vil bli en slags kronikk, men jeg anser ikke meg selv skrivekyndig nok til å kalle spalten det. Dermed kan vi se på dette mer som en kronisk spalte jeg bare må spy ut. Spalten vil for det meste bestå av ting jeg tenker på for øyeblikket og vil dele med flest mulig, ettersom mine tanker er svært viktige og fortjener å bli lest av massene.

PS: Vennligst les avsnittet ovenfor med litt humoristisk sans.

Så etter den korte introen er det på tide å komme til temaet for denne utgavens spalte. Temaet denne gangen er ganske enkelt min urolighet over noe jeg anser som økende popularitet blant rasistiske og diskriminerende tanker og syn rundt omkring i verden, og deres tilsynelatende akseptens blant mangfoldet. Dette virker helt fremmed for meg og mitt syn på en såpass utviklet verden som vi har i dag. Faktumet at, i skrivende stund, har Donald Trump en mulighet til å bli leder av en av de største maktene i verden, samtidig som han bare spyr ut rasistiske meninger om både muslimer og latinamerikanere. Slikt klarer jeg ikke å forstå meg på. Hvordan noen faktisk kan mene slike ting. Med all den utviklingen vi har hatt over de siste hundre årene og hvordan vi stadig ser at mennesker som stiller seg i opposisjon til andres kulturer ikke alltid blir sett på med de vennligste øyne i ettertid.

Det er lett å si at det bare er USA, de er litt spesielle der borte, over dammen. Men vi kan se så nærme som til våre naboer i øst, Sverige, og økningen i popularitet blant høyreorienterte og innvandringskritiske parti. Ellers kan vi se bort til Storbritannia og Brexit. Selv om alle økonomer i Storbritannia var enige om at innvandring som en helhet har en positiv virkning på landets økonomi, stemte de seg likevel ut av EU. Dette var mye motivert av å forhindre mer innvandring til landet, og rasisme var lett å se blant folket.

I Norge merker jeg det ikke stadig vekk, men det er der. Fra en tid til annen kommer debatten om hijab og andre religiøse plagg sitt forbud i skolen. Å benekte noen sin rett til å uttrykke sin religiøsitet, selv om du er så hinsides uenig i den, er veldig dårlig, slutt med slikt. Fra en tid til annen kan det også komme noen meget rasistiske poster på Facebook-veggen min fra en eller annen. Da står det ofte noe som ”hvis du ikke liker det, dra tilbake der du kom fra”-tull. Et ganske idiotisk poeng i seg selv, ettersom de fleste menneskene slike innlegg handler om flykter fra krig og uvel ”der de kommer fra”.

Alt det som er rablet opp pluss mye annet har svekket min tro til nestekjærlighet, noe som er skikkelig drit for meg ettersom det er syyykt viktig for mitt selvbilde. Så vennligst slutt.

På dette punktet føler jeg at innlegget har blitt veldig seriøst, noe jeg ikke er fullstendig fornøyd med, men det er da et seriøst tema. Likevel ser jeg humoren i det. For rasisme i seg selv er et veldig idiotisk konsept. Å se ned på noen på grunn av deres hudfarge eller nasjonalitet eller hva som helst egentlig, er en humoristisk ting. Skilnadene er så små og fellestrekkene så store, at å sitte å pirke i slikt bare er, det de kaller på engelsk ”an exercise in futility”. Så ikke vær trangsynt, ingen liker det. Hjelp meg og hjelpe meg, ved å ikke spre slikt søppel og vennligst ikke tolerer at andre gjør det heller.

Takk for meg, følte bare at jeg måtte si noe.

 

Bilde hentet fra timeslive.co.za

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑