Fakultetet

Published on November 27th, 2016 | by Ingvild Gabrielsen Andersen

MATNATPRATEN MED SEBASTIAN SIMS

Sebastian Sims (20) er fra London og utveksler til Bergen på sitt 3. år på en integrert master i marinbiologi. Under realfagsgallaen i fadderuken ble han utnevnt til årets fadderbarn, noe som overrasket briten.


Utenom studiene driver Sebastian aktivt med seiling og fjellturer, og har i løpet av sitt korte opphold i Bergen allerede besteget fire av de syv byfjellene. Han har også rukket å bli frivillig på Integrerbar, hvor han prøver så godt han kan å forstå bestillingene på et språk han enda ikke helt mestrer. Til tross for at han tar et språkkurs i norsk på det humanistiske fakultetet, er det ikke alltid like lett å forstå om det er et spesifikt brettspill eller en shot med små sure kunden vil ha. Sebastian skal ta ett semester på Universitetet i Bergen, men ser ikke bort i fra at han kommer tilbake for et masterprosjekt i sommer og eventuelt en doktorgrad.5 OM SEBASTIAN

Hvilke tre ord beskriver deg som person?
Hmm, den er vanskelig… Men kanskje energisk, imøtekommende og sporty.

Hvorfor valgte du å utveksle til Bergen?
Norge har jo mye fint å by på; fjell, fjorder og hyggelige mennesker! Emnene på studiet mitt virket også veldig interessante.

Hva liker du best med Bergen?
Jeg liker veldig godt den vakre naturen og alle fjellene som omkranser byen. I tillegg liker jeg godt å seile, noe jeg har gjort siden jeg var 8. Her i Bergen seiler jeg sammen med BSI seiling omtrent to ganger i uken. Det er veldig gøy! Å seile i Bergen er noe helt annet enn å seile i England – mindre trafikk, finere omgivelser, men dessverre også mye dårligere vær.

Hva synes du om nordmenn i forhold til engelskmenn?
Jeg synes nordmenn er veldig imøtekommende og lette å komme overens med. Sebastian avkrefter også ryktene om at nordmenn er uhøflige og sjenerte. Generelt sett ser han på nordmenn som sprekere og mer aktive enn engelskmenn. ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” synes han er et godt uttrykk.

Det er de samme normene som gjelder på bybanen som på undergrunnen i London. Ingen øyekontakt og ingen småprating med sidemannen. En ting som skiller oss er at vi engelskmenn alltid takker bussjåføren når vi går av bussen, det skjer ikke i Norge. Men det er den eneste store forskjellen, syntes jeg.

Hva savner du mest med England?
Hmm, den var vanskelig! Til tross for at den norske fisken er mye bedre enn den jeg får hjemme, så savner jeg virkelig fish and chips. Jeg har blitt spurt noe sånn som fem eller seks ganger om jeg kan lage fish and chips, men ærlig talt så har jeg aldri laget det selv, vi bare kjøper det på restaurant hjemme. Jeg skulle ønske jeg kunne lage det, da. Også skulle jeg virkelig ønske dere hadde det i Norge…

Har du noen anbefalinger til folk som vil dra på utveksling?
Dra til andre steder av landet utenom studiebyen. Dette kan selvfølgelig bli litt dyrt dersom du drar langt, men jeg vil absolutt si det er vel verdt pengene, om så du bare drar til noen få plasser. Selv dro jeg sammen med en gjeng til Hallingskeid utenfor Flåm og gikk en lang fjelltur. Det var helt fantastisk. I oktober skal jeg også på to turer med BSI seiling, det gleder jeg meg veldig til.

Jeg anbefaler også utvekslingsstudenter å bli med i studentorganisasjoner. Selv meldte jeg meg som frivillig på Integrerbar. Det er en fin måte å bli kjent med folk på. Også styrker det kanskje CV-en min med frivillig arbeid og erfaring fra bar.

Et siste tips er å bare være pratsom! Ikke vær redd for å snakke med folk. Man drar ikke på utveksling for å utelukkende bli venner med de andre utvekslingsstudentene. Det kan fort bli til at man bare snakker med de andre utvekslingsstudentene, men ikke vær redd for å prate med de norske studentene også. Som sagt er nordmenn kjempehyggelige så fort du kommer i snakk med dem. Det har i hvert fall jeg erfart.

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑