Studentliv

Published on April 3rd, 2017 | by Ingvild Gabrielsen Andersen

MATNATPRATEN MED ROGER HAN

Roger Han (24), fra Sandnes, er en over gjennomsnittlig aktiv og engasjert student innen studentorganisasjoner og – politikken på MatNat. I løpet av sine tre semestere på petroleumsteknologi har han engasjert seg i en rekke verv. Vi har tatt en prat med Roger for å bli litt bedre kjent med den sosiale og ivrige studenten.


Foto: TEKNA

Per dags dato sitter Roger i Realistutvalget, Realistlista og Tekna nasjonalt og lokalt. Tidligere har han også vært med i fadderstyret, noe han ser på som et av de kjekkeste vervene så langt. Roger mener at halvparten av studentlivet handler om det å engasjere seg og ha det gøy. Selv ser han mest fordeler med å være en del av organisasjoner, og synes det alltid ender opp med å bli en positiv, sosial opplevelse. Han mener at man bygger et ekstremt stort nettverk, både på skolen, i utelivsbransjen og næringslivet gjennom å engasjere seg på fakultetet.

Hva er det beste med å studere på MatNat?
Hvis jeg skal beskrive MatNat med tre ord må det bli aktivt, gammelt og variert. Det beste med å studere her er alle studentorganisasjonene man kan være en del av! Det er så mye som skjer alltid, så man kjeder seg aldri. Og det er alltid folk på skolen, så hvis du for eksempel har det litt trist hjemme, så kan du gå på skolen og mest sannsynlig treffe noen du kjenner.

Kan du beskrive din typiske dag på MatNat?
Ja… Jeg forsover meg, kommer for sent til forelesning og spiser lunsj på RU-kontoret. Resten av dagen vimser jeg litt rundt og hilser på folk før jeg får hjem når jeg er trøtt. Ikke så aller verst, med andre ord.

“Det beste med å studere her er alle studentorganisasjonene man kan være en del av.”

Hvorfor valgte du Bergen som studentby?
Jeg hørte at Bergens studentliv er blant Norges beste, sammen med Trondheim, så det stod mellom de to. Men så er ikke jeg spesielt glad i kulde og vinter, så dermed falt valget på Bergen. Jeg går jo alltid med støvler uansett, så regn er ikke noe problem.

Beskriv deg selv med tre ord?
Ansvarsfull, vimsete og kynisk.

Hva går vervene du har ut på?
I Realistutvalget har jeg ansvar for å planlegge og arrangere sosiale arrangementer, koordinere og utføre dem. Tidligere hadde jeg mer å gjøre med det nye læringssenteret som skal komme der hvor Hangaren er nå. I Tekna sitter jeg i styret både nasjonalt og lokalt. Nasjonalt er vi 8 studenter som jobber med saker Tekna vektlegger. Ellers er jeg med på å arrangere sosiale eventer på lokal basis. Jeg fikk tilbud om å bli med i Realistlista på grunn av min kunnskap rundt politikk fra det nasjonale vervet mitt i Tekna. Jeg må lese flere politiske dokumenter for Tekna, noe som gjør at jeg sitter igjen med en god del kunnskap på dette området. I tillegg er jeg frivillig på Integrerbar, hvis det også teller som et verv. Men mitt hovedfokus ligger på vervet mitt i Realistutvalget nå, siden det å planlegge og koordinere sosiale og praktiske ting er ganske tidskrevende.

Hvordan var det å sitte i fadderstyret i fjor?
Jeg var utelivsansvarlig, noe jeg vil påstå var den den kjekkeste, men samtidig den kjipeste delen av styret. Gjennom dette vervet blir du best kjent med utelivet og du treffer mange nye folk. Så i etterkant føler jeg at jeg har hatt mest glede av det. I fadderuken var det litt verre derimot. For eksempel måtte jeg sykle edru fra den ene baren til den andre under bar-til-bar. Det var ikke helt ideelt. Men når det er sagt, anbefaler jeg alle til å søke til fadderstyret, det er en erfaring jeg ikke ville vært foruten.

Hva er de beste vervene du har hatt?
Fadderstyret, Tekna nasjonalt og Realistutvalget. MatNat skal også få sin egen sosialkomité, på lik linje som Samfunnslogen på SV og Psyched på Psykfak. Hadde jeg fått et verv her, kunne jeg påstått at det ville blitt ett av de beste vervene.

Er det noen verv du angrer på at du tok?
Det er ingen spesifikke verv jeg angrer på at jeg tok, men jeg angrer kanskje litt på at jeg tok litt for mange på samme tid. Jeg har jo for eksempel måttet ofre hobbyer for å bli med på alt. Også har det blitt litt mindre tid til skole, så sånn sett kunne nok min akademiske prestasjon vært forbedret om jeg hadde prioritert annerledes.

Hvordan finner du tid til å kombinere alle vervene dine med studier og det å være sosial?
Jeg er ikke nødvendigvis så glad i å studere, men jeg er veldig glad i studentlivet! Jeg tror fint det går an å kombinere verv med studier, hobbyer og sosialt liv dersom man er litt disiplinert. Man blir automatisk sosial dersom man er med i ulike studentorganisasjoner. Hele mitt sosiale liv på MatNat er basert på mine verv, og ikke nødvendigvis de jeg går i klasse med. Så det går kjempebra.

Hva liker du best med å være student?
Friheten. Man har obligatoriske timer og innleveringer, men ikke så veldig mange. Så hvis du vil reise eller trenger en dag hjemme, så er det ikke så vanskelig å ta seg den friheten.

Har du et livsmotto?
Ja, jeg har mange, men det spørs hvilken sjanger du vil høre? Mitt seriøse er amat victoria curam, som betyr victory loves preparation på engelsk. Mitt mindre seriøse er nudler is love, nudler is life.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg går jo petroleum, så det er litt vanskelig å si. Men jeg satser på at jeg har fast jobb innenfor HR i et energifirma. Kone, unger og ja, den drømmen der. Og forhåpentligvis bosatt i Kina.

Har du noen funfacts om deg selv?
Foreldrene mine klarer ikke å uttale navnet mitt på norsk. De snakker perfekt engelsk, men på norsk klarer de fortsatt ikke å uttale navnet mitt. I stedet for Roger, sier de ”Loga”.

Tags:


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑