Forside

Published on November 1st, 2017 | by INGVILD GABRIELSEN ANDERSEN

MATNATPRATEN MED HANNA BREKKE

Hanna Brække (23), fra Sandefjord, har nettopp begynt på en master i maringeologi etter å ha fullført bacheloren sin i Canada og hatt en måneds sommerjobb i Moskva. Hun var blant en av de første på sitt kull til å søke utveksling, da Universitetet i Alberta i Canada har søknadsfrist et halvt år før andre universitet. Hun hadde høye forventninger om at dette semesteret skulle bli veldig gøy, og gledet seg masse før hun satte seg på flyet i retning Edmonton, Canada, i slutten av desember 2016. Hanna har også alltid vært fristet av sommerjobbene IAESTE har hatt å by på, og da de utlyste en stilling i Russland, nølte hun ikke med å søke på den. Kort tid etter at utvekslingsoppholdet var over, bar det videre til Moskva for nye utfordringer. Vi har tatt en prat med Hanna for å høre mer om hennes opplevelser i det store utland.  


Foto: privat

Hvilke forventninger hadde du til utveksling?
Jeg valgte Canada fordi jeg ville bli flinkere i engelsk, samtidig som jeg ville dra litt langt til et sted med fine fjell! Etter at jeg hadde søkt tenkte jeg ikke spesielt mye over det før jeg plutselig skulle dra. Jeg forventet at det skulle være mye gøy! At vi skulle gå mye på tur og stå på ski.

Hvilke forskjeller bemerket du deg fra Norge?
Vi kom dit helt i slutten av desember, og da ble vi møtt med ganske kaldt vær! En dag vi sto på ski var det minus 35 grader, så ganske mye kaldere enn i Norge. Også er landet og byen svær i forhold til Norge, avstandene er mye større. Maten var heller ikke like god som i Norge, spesielt ikke osten. Jeg prøvde lenge å finne en god ost, men det ble liksom aldri helt det samme som Jarlsberg.

Har du en gøy episode fra Canada du vil dele?
Det beste med oppholdet var når vi leide bil og dro på tur til fjellene. Den aller morsomste turen må være når vi etter å ha drukket store mengden vin, kom opp med idéen om å hoppe skihopp. Det gikk selvsagt ikke så bra, og vi endte opp med brukne neser og litt diverse skader etter mye knall og fall. Det var med andre ord vin og litt skihopp i en salig blanding!

Har du noen tips til studenter som tenker seg på utveksling?
Kom med et åpent sinn og bli med på ting som arrangeres! Kanskje ikke ta skolen like seriøst som hjemme, det har du mer enn nok tid til på MatNat.

Hvordan kom du på å søke sommerjobb i Moskva?
Sommerjobben jeg hadde i Moskva var i regi av IAESTE. Jeg var i Canada da jeg så at denne jobben ble lagt ut. I og med at det var i Moskva, så syntes jeg det var en ekstra spesiell mulighet, og tenkte at det hadde vært kult å dra dit! Jeg følte jeg var litt i siget, på en måte, med utveksling og hele pakka, så jeg sendte inn en søknad!

Hva gikk sommerjobben ut på?
Jeg jobbet i Moskva i en måned etter å ha vært en liten stund hjemme i Sandefjord etter utveksling. Firmaet jeg hadde sommerjobb i drev med estimering av grunnforhold med tanke på boligbygging. Vi fikk være med på en del ekskursjoner og jobbet på andre måter enn det vi gjør hjemme i Norge. Det var veldig lærerikt!

Hvordan opplevde du Russland og deres kultur?
Landet er veldig annerledes i forhold til mange andre steder jeg har vært. Til og med personlighetsmessig, hvordan folk oppfører seg. Russerne kan virke veldig strenge, og smiler ikke så mye. Men når man først blir kjent med dem, så er de kjempehyggelige. Ellers drikker de mer (og billigere) vodka enn oss og har et ulikt alfabet som jeg faktisk lærte meg mens jeg var der. Totalt sett fikk et veldig godt inntrykk av landet og folket!

Har du noen funfacts om deg selv?
Ja, det er klart jeg har det! Den ene er at jeg er veldig glad i rødbeter, og den andre er jeg har danset i 67 timer i strekk da jeg var ung.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
10 år er lenge, det! Jeg har liksom ikke planlagt så mye, enda. Men det jeg håper er at jeg har en jobb jeg liker, og at det er noe som er litt givende. Også håper jeg at jeg fremdeles er ung til sinns og vil ha det gøy!

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑