Aktuelt

Published on November 13th, 2017 | by Ivar Ravndal

MIDTVEIS MOTIVASJON

Illustrasjon: goconqr.com

Hei alle sammen, ny kronikk nytt tema! Ikke alltid like lett å komme på noe nytt og fresht, men prøver likevel. I denne utgaven tar jeg for meg motivasjon til lesing, gjennomføring og resultater.

De som har gått her lenge nok og har sett en del eksamensperioder komme og gå kjenner nok til prosessen av et semester; begynner rolig, så kommer kanskje en midtsemester eller oblig og avslutter med et skippertak. De fleste vil nok si seg enig at å jobbe litt jevnt og trytt hadde gitt bedre avkastning. Det er litt for lett å havne i fellen av å utsette og utsette til man til slutt sitter med en håndfull uker igjen og et semester verdt av pensum å komme seg gjennom.

Så dette blir en slags advarsel til gamle og nye studenter, ikke utsett! Jeg har selv falt for fristelsen å slappe av og å utsette, jeg kan utsette ting i evigheten. Så kommer eksamensperioden, stresset ulmer og helvete begynner. Deretter kommer et nytt semester og syklusen starter på nytt.

Tenk på alle klisjeer om å jobbe hardt og ta dem i bruk, må vell funke litt hvert fall. Du vil i det minste takke deg selv etter du er ferdig med semesteret.

Motivasjon kan komme fra mange ulike steder. Hvis du vet hva du vil og har et mål å jobbe mot blir det desto mye enklere. For andre som ikke helt har funnet ut hva de vil forslår jeg å gå på youtube og se motivasjonsvideoer, funker fjell!

Det også være lett å finne motivasjon et øyeblikk for se å dabbe av etter en stund, den virkelige prøvelsen er gjennomføringen. Hold fast, stå i og kjør gjennom. Det kan hjelpe å sette opp en plan for hva man skal gjøre. Enten planen er uke for uke eller dag for dag, kanskje ha rom for litt pause, trenger ikke å slite deg helt ut.

Start nå, mens det enda er tid. For ingenting er surere enn å møte opp i januar og vite at du må ta konten i februar.

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑