MATNATPRATEN

Published on January 2nd, 2018 | by INGVILD GABRIELSEN ANDERSEN

MATNATPRATEN MED SIMONA GHEBREIESUS

 

Simona Ghebreiesus (20) er studentambassadør på UiB. Hun er fra Stavanger og går andre året på bachelor i geovitenskap, retning geologi. En studentambassadør skal informere og rekruttere nye studenter til UiB, hovedsakelig fra videregående skoler i landet. Simona reiste rundt i Bergen, Hedmark og Oppland og representerte Universitetet i Bergen ved å fortelle om de ulike studietilbudene det tilbyr.


Foto: SOLVEIG MYRSTAD EGEBERG

Hvorfor valgte du å bli studentambassadør?
Jeg husker hvordan det var å gå på videregående og ikke helt vite hva jeg skulle studere. Så jeg tenkte dette var en fin mulighet til å hjelpe elever som er i samme situasjon nå.

“Det var kjekt og jeg anbefaler alle å søke”

Hva gikk jobben ut på?
Jobben gikk ut på å fortelle om universitetet og de ulike studietilbudene. Og generelt å prøve og motivere videregående elever til å begynne på en høyere utdanning.

Følte du at det ble godt mottatt på de videregående skolene?
Ja, veldig. I Bergensområdet var UiB svært populært blant elevene. Jeg tror det kjekkeste med jobben var at når jeg hadde en presentasjon om UiB og de ulike studiene som tilbys, så kom noen elever bort etter presentasjonen og fortalte meg at Bergen og UiB hørtes veldig interessant ut. Det var veldig gøy å høre, det er jo nettopp det som er målet med jobben jeg gjør.

Hvilken linje på Universitetet i Bergen slo best an blant elvene?
Jussen i Bergen slo best an blant elevene på grunn av blokkundervisningen vi har på UiB. Det virket fristende på folk å ha et og et fag om gangen i stedet for tre på en gang. Ellers kom det veldig an på hva elevene interesserte seg for

Kan hvem som helst søke om å bli studentambassadør?
Ja, det er åpent for alle på Universitetet i Bergen. Det er veldig kjekt og jeg anbefaler alle å søke!

Var du den eneste fra UiB?
I Oppland og Hedmark var jeg den eneste fra Universitetet i Bergen den uken jeg var der. De andre ambassadørene var fra UiO, NHH, UiS, NTNU, NMBU, UiA og Høyskolen i Innlandet. Man blir veldig godt kjent med de man reiser sammen med, siden man sitter så mange timer i bil sammen. Det var gøy å jobbe med de andre mot et felles mål, nemlig det å rekruttere elever til å fortsette på høyere utdanning.

Kan du beskrive deg selv med tre ord? 
Nå kommer jeg bare på sånne ord man beskriver seg selv med på jobbintervju, haha! Men kanskje utadvendt, omtenksom og veldig pliktoppfyllende!

Hva er ditt beste minne fra studietiden her i Bergen? 
Fadderuken var sykt gøy! Og det å være fadder var enda kjekkere. Jeg tror kanskje det er det som har skilt seg mest ut. Men ellers synes jeg studiehverdagen generelt er veldig bra. Ekskursjonene vi har på geologi har også vært veldig gøy!

Hva liker du best med å være student? 
Jeg tror det beste med å være student er at det egentlig er en fulltidsjobb, men at det ikke føles som det. Også er det veldig mye gøy og sosiale ting som skjer hele tiden!

Har du noen funfacts om deg selv? 
Jeg tror jeg er mye morsommere enn det jeg egentlig er, haha!

Hvis du kunne vært en annen person en hel dag, hvem ville du valgt?
Jeg burde sikkert valgt en viktig person nå, men jeg går for Beyoncé når hun er på turné eller når hun er på ferie!

Hvor ser du deg selv om ti år?
Jeg aner faktisk ikke hvor jeg er om ti år. En av grunnene til at jeg valgte å bli studentambassadør var jo siden da jeg selv gikk på videregående var jeg stresset over å velge hva jeg skulle studere. Jeg tenkte at jeg måtte vite hva jeg ville jobbe med resten av livet. Men så begynte jeg på geologistudiet, og fant fort ut at det ikke var så stress. Finner jeg ut at jeg ikke liker dette, så er det bare til å bytte over til en annen linje. Så jeg tror jeg skal ta ting litt som det kommer. Forhåpentligvis har jeg i hvert fall fått meg en jobb innen ti år.

 

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑