Fakultetet

Published on October 7th, 2015 | by MatNatPrat

TRIPADVISOR NYGÅRDSHØYDEN

I vår kom Studvest frem til at SiB-kantinen er dyrest i landet, etter å ha sammenlignet priser på et utvalg populære varer i landets største studentkantiner. SiB selv mener at studentene får mye igjen for pengene. Men hvordan oppfattes kantinetilbudet av studentene?

 Det jeg vil gi Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) skryt for er eksamensmiddagstilbudet. Få ting gleder mer enn ekte, varm middag til 25 kroner som du ikke er nødt til å bruke tid på å lage selv. Halv pris på middager kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt enn mens jeg holder på å pugge meg gjennom de 22 kapitlene foreleseren min har snakket om det siste halve året, som svak bakgrunnsstøy til candy crush-spillingen min. Det at tilbudet kun varer halve eksamensperioden er en annen sak. Men, jeg sparer i alle fall nok tid til å hente med inn i ett fag!

Ellers i året er det også fint å kunne kjøpe seg noe å spise. Prisene gjør at det naturlig nok ikke lønner seg å lunsje på kantinemat hver dag, men det å ha mulighet til å kjøpe en baguette, et eple eller en yoghurt i ny og ne kan tidvis være fantastisk. Sånn hvis du har en innlevering som skal inn neste dag, eller en midtsemester-eksamen, eller du bare sitter på lesesal og jobber jevnt hele semesteret (hvis disse menneskene finnes). Det å kunne kjøpe seg en matbit og sitte noen timer ekstra kan gjøre underverker for innleveringen/midtsemesteren/samvittigheten. Men! Og dette er et stort men. For å gjøre jobbing + kjøping-av-mat-i-kantinen-for-å-jobbe-bedre så effektivt som mulig må du være klar over tilbudene nær deg.

Som student ved matematisk og naturfaglig fakultet er det fire kantiner som helst benyttes:

Realfagsbygget 09:00-15:30
Høyteknologisenteret 08:30-16:00 (15:00 på fredager)
Studentsenteret 08:00-18:0
Fysikkbygget 10:30 – 15:00

Kantinen i Realfagsbygget (populært forkortet RFB) er greit praktisk, med greit praktiske åpningstider og helt grei mat. Du får brødmat, salat og grøt på fredager. Av og til har de noe pastagreier i en stor gryte midt på kantinegulvet, men på grunn av manglende erfaring med fenomenet kan jeg ikke uttale meg noe om dette. Kantinen serverer ikke middager (utenom disse nokså tilfeldige pasta-dagene), og har enorm kaffe-kø mellom forelesninger. Kantinen er plassert i 2 etasje i RFB, og dermed sykt greit plassert på Høyden.

Kantinen på Høyteknologisenteret (populært forkortet Høytek) scorer bedre med middager og yoghurtbar i tillegg til brødmat og kaffe. Den har åpent lenger enn RFB alle dager foruten fredag, men er kanskje litt dårligere plassert. Med mindre du har forelesninger der, så klart.

Kantinen på Studentsenteret scorer enda litt bedre på middagsmuligheter og åpningstider, og får i tillegg ekstra pluss for at det går an å møte studenter som studerer andre ting enn realfag. Friskt pust i hverdagen! Den befinner seg et bittelite stykke fra matnats lesesaler, men i eksamensperioden er denne turen definitivt verdt det. Jeg er litt usikker på om noen spiser her den resterende tiden av semesteret, så det vil jeg ikke uttale meg om.

Til forskjell fra de tre kantinene nevnt ovenfor er kantinen i fysikkbygget ikke en SiB-kantine. Hvem som driver den vet jeg lite om, men ryktene sier at det er bedre OG billigere der. Plasseringen er litt så som så, opp trappen og til venstre i fysikkbygget, uskiltet og alt. Ikke noe folk som ikke studerer fysikk snubler over daglig, altså. På tross av mangfoldige forsøk har jeg heller aldri greid å treffe åpningstidene. Men, siden ryktene sier at kantinen 1) finnes og 2) er god får den være med på kartet.

 

 

 

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑