Fakultetet

Published on August 9th, 2016 | by Karolina Grzybowski

DEN BESTE FADDERUKEN NOENSINNE?

Hvert år blir det arrangert fadderuker rundt omkring på høgskoler og universiteter i Norge. I år er det intet unntak, og vi gleder oss til å ta imot nye studenter ved det matematiske-naturvitenskapelige fakultet.

Planleggingen av fadderuken startet allerede i januar og har vært en krevende, men spennende prosess. Det har vært flere møter hver måned og mange oppgaver å gjøre mellom møtene, men resultatet kommer til å bli fantastisk! Siste innspurt i planleggingen er denne uken, da vi også skal motta nærmere 175 internasjonale studenter. Det er studenter fra alle verdens land, alt fra Tyskland til Bangladesh til Paraguay. Vi håper de får en fantastisk tid her på MatNat!

Det hele starter 14. august når det blir tid for alle fadderne å komme hjem fra en deilig sommerferie (full av regn om de har vært i Bergen) til fadderkurs tidlig formiddag på Dragefjellet. På fadderkurset kommer det masse aktører som Lykkepromille og politiet, og vil gjennomgå hvordan få en best og tryggest mulig fadderuke.

Etter lunsj og kurs bærer det videre avgårde til infomøte og armbåndsseremoni på Allégaten 66. Har du meldt deg opp som fadder vil du få et nydelig rosa armbånd og en flott rosa t-skjorte som du skal bruke konstant i en uke. Med denne t-skjorten skal det skapes mange gode minner og øyeblikk, og har fadderuken vært knall så er det ikke mye igjen av den t-skjorten etter rebusløpet på lørdagen. Etter infomøte bærer det fort avgårde hjem for å pynte seg og så er det klart for fadderkick-off på Tidi! Endelig tid for en kald Hansapils med sine medstudenter.

Tidligere i år hadde vi en undersøkelse hvor vi spurte Matnatere hva de ønsket i årets program som kunne gjøre fadderuken enda bedre. Vi har tatt hensyn til tanker og ønsker, og har blant annet i år kjørt inn i programmet en omvisning av Bergen sentrum. Håper dere faddere er opplagt og i toppform mandagen, for nærmere 1000 nye studenter skal vises rundt i Bergen sentrum og på Campus. Ruten går omkring i hele sentrum og viser hvor man finner det nødvendige for å overleve som student i regnfulle Bergen. Ruten avsluttes på VilVite hvor man kan leke og ha det gøy. På kvelden blir det et BliKjent-arrangement som vil inneholde masse sosialisering, morsom quiz og forhåpentligvis noen flauser som vil bli husket i lang tid.

Årets nyhet er solskinnsfaddere. Dette er faddere som vil gå hele uken med en sol, klippet ut av papp, rundt hodet sitt. Dette er for å enkelt kjenne de igjen! #nojoke #matnatlove. Vi har i år lagt opp alternative arrangementer til de hovedarrangementene som er i fadderuken, og solskinnsfaddere er de som skal delta på disse arrangementene. Er du ikke glad i random blåtur langt ut til gokk på en tirsdagsettermiddag, så vil en tur opp Fløyen være et alternativ for deg. Blir bar til bar for lang og slitsom for din lever, så kan du starte rolig med sportslige aktiviteter på Studentsenteret; Naturviterne lover et fantastisk opplegg og om du ønsker så kan du hoppe på bar til bar etter å ha ristet litt på kroppen i idrettssalen. Pass på så du treffer slik at din gruppe er på riktig bar, for en av postene under årets B2B er hamburgere på Egon! Gratis mat, people!! Er du ikke helt ferdig kjørt etter fredagens Helhus og konserten med Disaster In The Universe, så kan du bli med BSI opp Ulriken, Bergens høyeste fjell!

Fadderuken avsluttes med Galla på Grand Selskapslokaler. Den rosa og gule fillen som har blitt brukt i flere dager, erstattes nå med kjole og skjorte. Tequila- og Jägermeisterlukten erstattes med deilig duftende parfyme. Nyskrubba og nystelt kan man endelig vise crushet hvordan man ser ut til vanlig. Med noe godt i glasset er man klar for å mimre og klar for kåring av beste faddergruppe. Utover natten har vi skaffet en hef10 DJ som skal sørge for en flott avslutning på en enda flottere fadderuken. Glamouren kan fort forsvinne her når det eneste som vil gjelde er fistpump og tramping, men dette er vi vel komfortable med etter 5 dager med moro?

Så, er du klar? Det er vi! COUNTDOWN FOLKENS! 6 dager igjen!!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑