Fakultetet

Published on August 10th, 2016 | by Anja Lindgaard Molnes

FORKURSQUIZ PÅ INTEGRERBAR

I går flokket ferske forkursstudenter seg sammen på Integrerbar for en rolig sosialiseringskveld med quiz, varme vafler og noe godt i glasset.

Ifølge faddersjef Ida Fjermestad var oppmøtet over all forventning, og fadderstyret har anslått at rundt 90 nye studenter kom for å delta på kveldens sosiale begivenhet.

– Vi er mektig imponert over antall oppmøtte. Etter bare et kvarter var det allerede ti som hadde møtt opp, og det var det som var målet vårt! Vi har enda ikke sett noen som har forlatt lokalet enda, og det er det viktigste. Det ser ut som alle koser seg! sier Fjermestad og kikker utover den store folkemengden.

Hun er også overrasket over hvor inkluderende de nye studentene er, og flinke til å ta initiativ til å møte andre.

– I starten var det mange som kom alene og ikke visste hvor de skulle sette seg, og da ble de raskt invitert bort til bordene av andre medstudenter. Alle var veldig flinke til å ta hverandre imot selv om de ikke kjenner hverandre fra før. Det var så vakkert!

Mens duften av nystekte Tekna-vafler fylte rommet, ble quizen satt i gang til stor glede for studentene, som heller ikke hadde annet enn positive tilbakemeldinger å komme med.

– Vi blir ikke kjent med så mange på mattekurset, for da er vi mest opptatt av å lære matte og følge med, forteller en av forkursstudentene. Resten av quizlaget nikker i enighet.
– Folk sitter ganske separert på kurset, så det blir ikke så mye snakking. Vi har veldig mye matte i løpet av denne uken, så det var fint med dette avbrekket så vi får snakket litt med de andre vi skal studere sammen med.

matnatprat
Studentene er enige om at de synes det er gøy å møtes uken før, til tross for at de også vil bli bedre kjent i selve fadderuken.
– Det er jo mange som ikke er med på forkurset, så det blir på en måte litt mer intimt. Det er veldig hyggelig, forteller en annen forkursstudent.

De fleste nye studentene er enige om at kveldens arrangement var en stor susess.

– Det er mange som ikke kjenner hverandre fra før, så da er det greit å ha noe å gjøre på kvelden så vi slipper å sitte hjemme alene, forteller noen av studentene, som skal studere geologi, geofysikk og fysikk.

– Vi skal jo ha matte sammen, og det er veldig kjekt å få studiekamerater på tvers av studieretninger. Vi bor jo i samme by og går på samme fakultet!

Fadderstyret får også skryt av studentene for innsatsen de har lagt ned for at studentene skal få en fin oppstartsuke og bli bedre kjent.

– Fadderene er veldig flinke til å komme bort til oss  og integrere seg her på Integrerbar!

Nå som studentene har fått en liten forsmak på quizen som arrangeres på Integrerbar annenhver tirsdag gjennom semesteret, er det mange som ønsker å benytte seg av å både kunne bruke hodet litt og være sosial samtidig.

– Jeg kommer garantert til å ta turen bort! smiler en fornøyd student.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑