Fakultetet

Published on November 8th, 2016 | by Karolina Grzybowski

IHS VIL LØSE UTFORDRINGENE I NORGES FREMTIDSNÆRING

IHS er forkortelse for innovasjonsgruppen for havbruk og sjømat, og er skapt av studenter ved UiB. Emil Lindfors sitter som styreleder i IHS og vi i MatNatPrat ønsker å høre mer om målet for den nyoppstartede gruppen.

Innovasjon betyr å skape noe nytt, eller å komme med bedre løsninger og idéer til det som allerede eksisterer. Idéen om IHS oppstod når Emil, Roymond Olsen og Trygve Hallberg satt seg ned og snakket sammen om at de kan biologien og fagstoffet rundt det, men ikke selve teknologien. De ønsket en møteplass hvor alle som har interesse for biologi, fisk, havbruk og teknologien omkring det, kunne møtes. Dermed startet de opp IHS.

– Det har vært mange som har tenkt på dette lenge, men startskuddet ble denne høsten når vi bestemte oss for at vi har litt ekstra kapasitet, forteller en engasjert Emil.

IHS ble registrert i brønnøysundregistrene 21.09.16 og har nå over 100 medlemmer i medlemsgruppen på Facebook. Styret består av 9 personer, satt sammen av dyktige personer fra HiB, BI, NHH og UiB. BI og NHH bidrar med økonomi og markedsføring, mens HiB bidrar med entreprenørskap og ingeniørkunnskap. I styret har de også studenter med jussbakgrunn fra UiB.

– Medlemmene i styret er studenter og poststudenter fra alle utdanningsinstitusjoner her i Bergen. Vi er en god blanding av folk med ulik bakgrunn, men med en felles interesse, nemlig det å skape noe nytt, sier Emil.

Får støtte fra næringslivet
Emil forteller videre at de har vært i kontakt med mange bedrifter ute i næringslivet, og de har fått veldig positiv respons. Blant noen av bedriftene som ønsker å støtte IHS økonomisk er BTO.

Ellers blir Marine Harvest, Lerøy og YoungFish å se på arrangementer fremover. IHS har nemlig planer om å ha kvelder hvor de har caseoppgaver og gruppearbeid. Bedriftene får da lagt frem en case, og Emil kan si at en veldig aktuelt case per dags dato er problemet rundt lakselus. Studenter skal da sette seg ned sammen og prøve å finne en løsning.

– Men før den tid så skal vi aller først ha en lanseringskveld på Integrerbar! Torsdag 10.november skal det være bli-kjent-kveld, hvor vi skal fortelle om hvordan havbruk er i 2016 og snakke generelt om innovasjon. Lerøy sponser oss med sushi, så dette må bli bra!

IHS har egen Facebookside og snart en nettside, slik at man kan holde seg oppdatert. Vi i MatNatPrat syns dette er fantastisk engasjement og vi ønsker IHS masse lykke til.

 

ihs

Tags: ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑