Forside

Published on November 1st, 2017 | by Ivar Ravndal

FILMANMELDELSE: GOOD TIME

Intens, mørk og gripende.


Foto: a24films.com

Robert Pattinson har beveget seg langt fra sin tid som den glitrende vampyren Edward. I Good time spiller Pattinson rollen som Connie, en kjeltring og overbeskyttende storebror. Lille bror Nick,  spilt av Benny Safdie, er utviklingshemmet og fremstår som en snill kjempe. Filmen er satt i et dystert blikk av New Yorks gater.

Uten å røpe for mye av plottet havner brødreparet i en vanskelig situasjon som ender med at Nick blir arrestert og Connie må finne en måte å fri ham. Pattison leverer en veldig imponerende rolle som en kjeltring som tar dårligere og dårligere valg. Han fremstår som manipulerende og uten empati, men når man kommer på at han gjør dette for sin lillebror blir det lettere å tilgi.

Good time beveger seg utrolig fort og man får aldri helt tatt en pust før det neste skjer. Det som skjer i filmen er vist på en måte som gjør det intenst, mørkt og gripende. Musikalsk treffer den perfekt ovenfor stemningen til hele filmen. Det er ikke alltid musikk i bakgrunnen, men når den er der føler man den er velkommen. Visuelt er dette en mørk og dyster film. Det meste av filmen er satt om natten og det matcher stemningen. Bildene vi får gjør at man føler seg tett oppi actionet; er det slåssing skurrer kameraet og man er i scenen. Dette er ikke en film som gjør en glad. Vi får se et bilde av en fyr som er godt nedi rønnen og samfunnet rundt matcher.

Jeg vil anbefale alle som vil se en god krim film med superb skuespill å se den. Terningkast 5.

Tags: , , ,


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑