Mat & Drikke

Published on September 21st, 2018 | by Lars Martin Myhre

Laffen vurderer kaffen

Eksamen nærmer seg med stormskritt og det betyr inntak av kaffe til nye høyder for mange av oss. Jeg og min nye side-kick har i løpet av april testet forskjellige kaffetilbud som er lett tilgjengelig for oss som går på MatNat. Han velger å forholde seg anonym tross mitt stadige behov for å ta bilde av han (den som vet, den vet).


Foto: Judith Margrete Vestre

Testen tar for seg de kantinene og caféene i nærheten av RFB og HøyTek som vi følte for å teste. Kaffen som testes er svart kaffe og det vil dermed ikke tas høyde for utvalg på andre typer kaffe.

Realfagsbygget sin kantine:

Det starter jo selvsagt med at jeg har valgt samme tidspunkt som resten av Nygårdshøyden til å forsyne meg med kaffe. Anbefaler de som kan til å forsyne seg mellom pausene. Videre til kaffen, dette er en kaffe som i utgangspunktet har et dårlig rykte. Ryktet er ikke feil men er til liten grad overdrevet. Noen dager skjer det faktisk at kaffen smaker karsk. For de som ikke vet det, er karsk når man tar to shots med vodka i kaffen (som om jeg trengte og forklarer dette til studenter). Etter jeg har drukket hele koppen med kaffe føles det som å blåse nytt liv i munnen i det jeg drikker en slurk vann. I kaffen som serveres her kan variere i stor grad, alt fra veldig mye smak til nesten ingen. I dag hadde kaffen nesten ingen smak, noe som gjorde det til en ganske bra kaffe til å være fra realfagsbygget sin kantine. For å oppsummere poengsummen, kantina har en veldig bra plassering og er med i «sammen» sin kaffeavtale, noe som er bra. Dessverre forsvinner fordelene litt når du innser at man må planlegge når man henter kaffe og at kaffen smaker ganske dårlig (i beste fall ingenting). Med dette sagt, den ensomme maskinen i kantina en lojal venn for mange av oss noe som gir RFB kantina sin kaffe får 4/10.

Side-kick sitat: Tror det var tre shots med vodka i dag.

Real-kaffe:

Her har jeg drukket kaffe to ganger før, begge gangene fordi jeg glemte kaffeavtale-koppen hjemme. Caféen har stort utvalg til kaffe, men som tidligere nevnt så er det svart kaffe som testes her. En middelsstor kaffe gikk for rett over 20 kr, dette hadde aldri gått opp i studentbudsjettet om det var min morgenkaffe hver dag. Kaffen i seg selv er god, litt tynn for min smak men det er noe som er helt subjektivt. Kaffe-avtalen støttes ikke her, noe som er kjipt men som fører til at det ikke er skinnsykt med kø. Skal man sitte og nyte en kaffe er atmosfæren her bedre enn mange andre kaffetilbud på campus, noe som veier godt. Alt i alt får denne kaffen 4/10 den også. Dette tungt begrunnet pris og mangel på kaffeavtale. Egentlig vil jeg sette den på en real 4,86/10 bare fordi jeg nekter å sette den likt med kantina. Kaffen er bedre her en tidligere nevnte men ikke så mye bedre i forhold til pris. Har du glemt den skitne koppen med grønt lokk hjemme ville jeg anbefalt å ta kaffe her.

Side-kick smakte aldri på denne kaffen fordi verken jeg eller han gadd å kjøpe til han. Han heller ikke smake på den jeg kjøpte til meg selv fordi det var tidlig på morgenen.

Standen til MatNatPrat:

Mens jeg står der og lurer på om jeg også kan delta i årets skrivekonkurranse, forsyner jeg meg selv med kaffe. La oss feie det faktum at jeg måtte forsyne meg selv under teppet, og la oss vurdere kaffen. Kaffen er relativt god. Hintet av den klassiske pappkrussmaken minner meg om første gang jeg desperat prøvde å vri meg unna en tekna-stand, nostalgisk. Den er litt tynn for min smak, men dette er helt subjektivt. Den får litt trekk grunnet en type bunnslam jeg aldri har sett før. Jeg står en del på stand selv og lager kaffe, og jeg lager dårligere enn dette. Denne kaffen får 6/10 poeng.

Side-kicken min stakk fra meg og kaffen fordi han ikke var interessert i skrivekonkurransen og fikk ikke smakt.

Fysikkbyggets kaffe:

Vi gikk oss vil på fysikkbygget, i senere tid fant vi ut at vi hadde brukt feil inngang. Etter vi hadde prøvd alle etasjene i feil blokk fant vi endelig frem i den andre blokka. Her møter lukten av vårruller oss og en hyggelig en hyggelig velkomst fra henne bak kassen. Jeg spør om to kaffe og hun slår inn 19kr på kassa. Jeg vet ikke hvorfor kaffen koster 9,50 men det for heller være. De har ikke kaffeavtale her, men kaffen smaker veldig godt. Denne er traktet og god, akkurat som hjemme. Fantastisk. Dette kan selvsagt være en heldig dag, i og med at traktekaffe kan være litt varierende. Alt i alt får kaffen her 8/10.

Side-kick sitat: Rart at kaffe koster 9,50, men denne kaffen er jo faktisk god holy jesus.

Kantina på det høyteknologiskesenteret:

Det kan være mye på dette bygget er høyteknologisk, men kaffemaskinen er helt på gjennomsnittet. Det er litt skuffende egentlig, kaffen her har alltid vært mye bedre enn f.eks på RFB men i det siste har den ikke holdt mål. Den smaker egentlig ikke så mye, men den er fremdeles bedre enn RFB-kantina sin kaffe. Atmosfæren her er også litt bedre enn den er i RFB-kantina. Kantina har kaffeavtalen som måler positi
vt, og alt i alt får denne kaffen en 5/10.

Opus cafè:

Jeg og side-kicken min var innom opus cafè på storsenteret en fin
onsdagsmorgen i stede for å gå i forelesning. Her hadde de kaffe til 30 kroner men med gratis påfyll. Kaffen var fantastisk og atmosfæren var koselig. Jeg følte rett og slett at jeg var på kaffe-date med side-kicken min, dette helt til han sølte kaffe overalt og ødela stemningen helt. Men igjen, det er kaffen som skal vurderes, ikke min side-kick sine ferdigheter til å holde en kopp vannrett. Kaffen var god og scorer 7/10. Den får ikke full pott fordi man ikke har råd til å drikke kaffe der hver dag som student.

Side-kick kommentar: Kaffen her var ganske decent. (som om han visste noe om d
et etter å ha sølt nok kaffe til å forsyne en landsby)

 


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑