Studentliv

Published on October 15th, 2018 | by MatNatPrat

The Circle of Pizza

En beretning om pizza og annen møtemat

Hvis det er én ting jeg setter pris på, så er det mat. Men ikke på en sånn sofistikert måte. Jeg liker å stappe i meg det jeg har i kjøleskapet eller hylla: jeg liker restemat, jeg liker brødmat, jeg liker sterk mat og crunchy mat og jeg liker dessert; men fremst av alt, så liker jeg gratis mat.


Foto: Judith Margrete Vestre

Det har ikke alltid vært sånn. Da jeg bodde hjemme spiste jeg jo gratis mat hele tiden, så da var det liksom ikke like spesielt. Kjøleskapet fyltes automatisk opp av mat hver uke. Da hadde hva jeg puttet i meg en annen betydning. Det skulle være smakfullt, sunt eller ha en slags hensikt. Men så kom den skjebnesvangre dagen hvor jeg flyttet hjemmefra, og man faktisk måtte betale for matvarene man tok med hjem fra butikken.

Nå er det jo ikke sånn at jeg aldri hadde betalt for mat før. Jeg visste jo selvfølgelig også at det var noen som betalte for maten som dukket opp i kjøleskapet hjemme. Det nye var den plutselige detaljkunnskapen om hva osten kostet på forskjellige butikker (fytti, ost er dyrt!) og at jeg til enhver tid hadde oversikt over tilbudsdisken på den lokale Bunnprisen (ja, jeg vet at Bunnpris er notorisk kjent for å ikke akkurat ha markedets bunnpris, men det er nå engang den nærmeste butikken både til Grønneviksøren og Realfagsbygget). Uansett: i dag var ikke hensikten å rette fokuset mot maten jeg faktisk betaler for. I stedet for vil jeg fokusere på den enda mer eksotiske gratismaten jeg har kommet borti opp gjennom tidene.

Én gang fikk jeg tilfeldigvis spandert på meg en ganske god club sandwich som jeg satte pris på. Men den gratis maten jeg stort sett havner borti, er på diverse møter rundt om på campus. Og jeg kan helt ærlig si at det stort sett er pizza det går i. Ved en anledning tror jeg at jeg spiste pizza en hel uke fordi det var så mange møter på rad. Et par ganger har det heller blitt servert en form for baguette eller smørbrød, men pizza er den store vinneren i denne kategorien.

Og da må jeg bare spørre: hva er greien med pizza? Jeg skal ikke lyve å si at jeg ikke setter pris på pizza. Den inneholder stort sett alt jeg ser etter i et måltid: smeltet ost, varme, kanskje noe pepperoni og sist men ikke minst, dressing (dressing er ikke alltid et alternativ dessverre. Ananas er imidlertid ofte et alternativ, og det er absolutt like trist og bortimot en fornærmelse.). Jeg kan nesten gå så langt som å si at jeg elsker pizza. I hvert fall noen ganger hvis jeg har gått halve dagen uten å spise. Det er ikke noe i veien med pizza. Og jeg hadde vel ærlig talt bestilt inn pizza selv, skulle jeg arrangert et møte på kort varsel.

Men er det bare sånn at hele resten av verden også elsker pizza? Er det aldri noen som prøver å foreslå en annen form for møtemat, som fingermat/tapas, våruller eller kinesisk? Er det fordi andre alternativ er så dyrt at det ikke blir vurdert, eller er det de knusende blikkene fra pizzaelskerne som hindrer slike forslag å flyte til overflaten? Blir det for mye opprydning etterpå?

Kanskje det bare er for vanskelig å finne en annen form for mat som er like bredt godtatt som pizza. Jeg tror nemlig aldri jeg har møtt noen som har turt å si høyt at de ikke liker pizza.

Men det hadde vært spennende å se noen forsøke noe annet!

Signert

En sulten matnat-student


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑