Forside

Published on November 12th, 2019 | by MatNatPrat

Hva Erna ikke vil at du skal vite

Hva Erna ikke vil at du skal vite

 

Hver gang jeg kjøper en frossenpizza hiver jeg den rett inn i komfyren når jeg skrur den på. Jeg fant det nemlig ut. Forvarming av komfyren er nemlig et komplott av staten for å svindle mer penger ut av oss. Det stemmer Erna. Jeg vet hva dere driver med!

I instruksjonene på favoritt pizzaen min står det at komfyren skal forvarmes til 225 grader, og deretter skal pizzaen varmes i cirka 14-17 minutter. Komfyren min bruker 12 minutter før den er varm nok. Så denne matlagingsprosessen tar nesten en halv time. Nei takk. Når jeg hiver pizzaen inn på forskudd legger jeg bare til 4-5 minutter på steketiden. Dermed bruker jeg bare omtrent 20 minutter i stedet for 30, og reduserer steketiden med en tredjedel. Og vet du hva? Det smaker minst like godt. Jeg gjør dette hele tiden og det smaker bedre og bedre for hver gang når jeg tenker på alle penga jeg sparer.

La oss si at en gjennomsnittlig stekeovn yter en effekt på omtrent 1000 W når den brukes på 225 grader. Så når den komfyren kjøres i 10 minutter vil den bruke omtrent 0,2 kWh. La oss regne med at for hver pizza som blir stekt i Norge vil komfyren være på i 10 ekstra minutter på grunn av forvarming. Det selges også omtrent 50 millioner frossenpizzaer i Norge i løpet av et år. Dette vil resultere i et totalt forbruk på 10 000 000 kWh eller 10 GWh. Dette er ikke småtterier i det hele tatt, og alle de penga går rett til statskassa. «Men vent, strømleverandørene er jo eid av private selskaper og ikke staten» sier du kanskje. FEIL! Selvfølgelig er alle eid av staten. Ikke la de falske fasadene lure deg.

Men hvordan startet egentlig dette statlige komplottet?

Året var 1976 og vi befinner oss i et mørkt rom langt under Stortinget. Arbeiderpartiets hemmelige konspirasjonslokale som ble konstruert på ordre av Einar Gerhardsen 30 år tidligere. Den avtroppende statsministeren, Trygve Bratteli, hadde vært vellykket med å sikre statlig monopol på norsk strømnæring. Fase to skulle nå settes i gang. Det var nå opp til Arbeiderpartiets nye statsminister, Odvar Norli, å finne ut hvordan de kunne få den norske befolkningen til å øke strømforbruket sitt, slik at de kunne håve inn mer penger.

Planen var omsider klar. Etter å ha observert suksessen Peppes Pizza opplevde når de lanserte pizza i norske restauranter 6 år tidligere, var svaret åpenbart. De skulle starte å produsere og distribuere frossenpizza til samtlige norske husstander. Komfyrer over hele landet skulle etter hvert suge inn kraft fra strømnettet rett inn i lomma på statsministeren. Det geniale i planen var å overbevise befolkningen om at ovnen måtte forvarmes for å sikre optimal kulinarisk opplevelse, mens det faktisk ikke har noen effekt i det hele tatt. De bestemte seg for at produksjonen skulle starte på en avsidesliggende plass på Sunnmøre, så operasjonen ikke ville trekke for mye oppmerksomhet. Det ferdige produktet var klar til å nå hyllene i starten av 1980 og ble kalt Grandiosa.

Knapt 1 år senere var det Kåre Willoch med Høyre som klarte å knabbe til seg makten over Norge. Det tok ikke lang tid før de fant ut av hva som foregikk og de hadde alle intensjoner om å fortsette operasjonen så de også kunne høste inn fruktene. Høyre delte straks nyhetene med sine koalisjonspartnere, Senterpartiet og Kristelig Folkeparti, men Kristelig Folkeparti mente det ikke var etisk forsvarlig, og Senterpartiet fikk suksessivt kalde føtter. Willoch kunne ikke risikere at offentligheten fikk høre om dette. Han besluttet at de andre partiene måtte fjernes fra koalisjonen og deres partiledere nøytraliseres. For å unngå og vekke oppsikt satte Willoch inn dobbeltgjengere som nye partioverhoder, og dekket over splittelsen ved å skylde på uoverensstemmelser med abortloven.

Og i dag er det jo vår kjære Erna som holder det gående, men det trenger ikke å forbli slik. Vi kan si, nok er nok, og steke alle pizzaene våre uten noen hersens forvarming. Jeg kunne jo også foreslått at vi kunne sluttet med å spise frossenpizza, men slik galskap ville nok være å gå for langt.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Back to Top ↑